Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '08

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bayramda DEJAVU

Bayramda DEJAVU
 

Eski bayramlara hayıflanırken, içinde yaşadığımız kentin altyapı sorunlarını dile getirmekten DENİZİ


Bu bayram, diğer bayramlarda da olduğu gibi yaşanacak kısır tartışmalar umarım daha az olur.
"Koyun yerine tavuk kesmek", "İnek yerine sinek yağından istifade etmek" gibi...
Ramazan Bayramı'mızı ŞEKER Bayramı'na indirgeyerek onun asıl misyonunu hafife alma gayretinde olanlar
Bu bayramı da "ET" bayramı olarak telakki edebilirler.
"Ramazanda sakızın orucu bozmadığını iddia edenler", "Kurban etiyle bira içmenin ibadeti sakatlamayacağı tezini de" gündeme getirebilirler.
Kurban'da hangi siyasinin hangi şehirde tatil yaptığını, ya da seçmenle nasıl kucaklaştığını ekrana taşıyacak olan TV'lerin magazin servisleri ta bayram öncesinden SANATÇI'ların nerede ve kaça sahne aldıklarını çarşaf çarşaf yayınladı.
Diğer bir haber bülteninde BAYRAMDA MAAŞINI ALAMAYAN İŞÇİ, FABRİKA MÜDÜRÜNÜN ÜZERİNE BIÇAKLA SALDIRDI ya da başka birinde SOKAK ARALARINA DALAN BOĞA POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI denecek
Aynı bayramın, aynı DEJAVU görüntü ve haber(!)leri.
Türk Hava Kurumu vatandaşın POSTUNU kapabilmek için cemaat müritleriyle gizliden gizliye canhıraş bir mücadele verecek, Çocukların alınlarına hiç gerek yokken kurban kanı sürülecek, kamyonete doldurulan ve çadırlarda havasızlıktan telef olan kurbanlıklar hafızalarımıza kazınacak, birileri kendi kestiği kurbanın etini yine kendisi yerken muhtaç olanlar ellerini açmış bekleyecek...
Çikolata yerine nakit talep eden kapı önündeki çocukların jest ve mimiklerini anlamamazlıktan gelerek bozuk paraları pantolonumuzun ön ceplerine dolduracağız.
Tütün kolonyalarının güzel kokuları apartman boşluklarında güzel bir hava oluştururken BAYRAM HAVASI İNŞALLAH GÜZEL OLUR temennimizi yüreğimizin küçük bir köşesinde saklı tutacağız.
Birilerimizin hastanede TOMBUL YÜZLÜ BİR ÇOCUĞU olacak, bazılarımız ANNE ya da BABAmızı bu bayram kaybedecek.
Eski bayramlara hayıflanırken, içinde yaşadığımız kentin altyapı sorunlarını dile getirmekten DENİZİN o güzel DALGALI KIVRIMLARINI hiç getirmeyeceğiz aklımıza.
Korsan kitap ve CD'ciler zabıtanın önüsıra kaçışırken gülecek, bize ısrarla kimlik soran polisin arkasından işaret yapacağız.
"NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR"dememek, BU GÜNÜ daha iyi anlayıp kavramak için sabah evden ilk çıktığınızda ilk gördüğünüz insana GÜLÜMSEYİN yeter.........

 
Toplam blog
: 78
: 658
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra, değişik yayınlarda editöryal çalışmalara başladım ve ..