Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '12

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Bedava Enerjiyi Büğdüz Beldesi yakaladı

Bedava Enerjiyi Büğdüz Beldesi yakaladı
 

BURDUR BÜĞDÜZ BELDESİNDE FOTOVOLTAİK ENERJİ SULAMA PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ


BAKA, Kalkınma Bakanlığı destekli “Fotovoltaik Güneş Enerjisiyle Sulama Sistemi Projesi”, bin yılın derinliklerinden ata kokusu getiren tarihsel kökleri bulunan Büğdüz beldesinde, Büğdüz Beldesi ev sahipliğinde uygulamaya geçti. Bugün (22 Haziran 2012 günü) Büğdüz beldesinde düzenlenen törenle açılan Sulama Sisteminin, yılda 85 bin kWh enerji üreteceği, böylece Büğdüz Belediyesinin yılda yaklaşık 25 lira tasarruf sağlayabileceği, ayrıca sulama suyu fiyatlarının yüzde 40 oranında düşüreceği bildirildi.

Vali Tapsız, Başkan Akkaya, Genel Sekreter İbrahim Şimşek, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Büğdüz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve Yönetim Kurulu üyeleri, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve çok sayıda daire müdürü ile vatandaşın katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Clean World Enerji AŞ Teknik ve Satış Direktörü Volkan Yılmaz’ın,  Fotovoltaik Güneş Enerjisiyle Sulama Sistemi Projesi Danışmanı Adıgüzel Üniversitesi Nanatoknoloji Bölüm Başkanı Mert Akel’in, Büğdüz Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın, AKP Burdur Milletvekili Özçelik’in ve Vali Tapsız’ın birer konuşma yaptıkları törenin biraz geç başlayacağını belirten Belediye Başkanına, randevularına genelde sadık olan ve bu konuda titizliği ile tanınan Vali Tapsız’ın sert çıktığı ve törenin derhal başlatılmasını istediği dikkatlerden kaçmadı.

Yılmaz ile Akel, Türkiye ekonomisinin kanayan yarası, milletin alınteri, göz nurunu açgözlü doymak bilmez uluslararası tefecilerin kar transferlerine heder edilmesine neden olan cari açığın büyük kısmını oluşturduğunu söyledikleri enerji dışa bağımlılığından kurtulmanın bir yolu olarak gördüklerini belirtikleri fotovoltaik güneş enerjisi hakkında detaylı bilgi sundular. Projeyle, her bir kuyu başında 12 kW olmak üzere toplam 36 kW’lık kurulu gücün, yılda yaklaşık 2 bin 400 saati bulan güneşlenme süresinin yıllık 85 bin kWh enerji üreteceğini, böylece yıllık 25 bin liralık bir tasarruf sağlanmasını sağlayacağını; sulama suyu fiyatlarını yaklaşık yüzde 40 oranında düşüreceğini, Belediyenin çiftçilerden tahsilâtta sıkıntı çektiği dönemsel borçlarda rahatlama sağlayacağını, yaz aylarında hatlara binen elektrik yükünün yüzde 40’a varan oranlarda azalacağını, alternatif enerji kullanımı konusunda bölge köylü ve çiftçisinin bilinç seviyesini yükselteceğini beklediklerini belirttiler.

Konuşmalardan sonra Vali Tapsız başta olmak üzere protokol erkânı tören kurdelesini keserek şalteri indirip suyun akışına yol verdiler. Vali Tapsız gürül gürül akan sudan elini yüzünü yıkadı.

Kurdele kesimini müteakiben törenin, Büğdüz Belediyesinin ikramı bölümüne geçildi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..