Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '18

 
Kategori
Kitap
 

Bekiran Aşireti Tarihi (Kitap)

Bekiran Aşireti Tarihi (Kitap)
 

 Osmanlı arşivlerine göre Anadolu’da 7 bin civarında kabile, aşiret, oymak, cemaat ve benzeri oluşumlar bulunmaktadır. Türkiye’de ise günümüzde bu rakam üç bin civarındadır. Bekiran Aşireti de bu aşiretlerden birisi olmakla beraber, en büyükleri ve en yaygın olanlarındandır. Bekiran aşireti mensuplarının başlıca yerleşim alanları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdir. Cumhuriyet döneminde Bekiranlıların bir bölümü değişik sebeplerle başta İstanbul, Adana, İzmir, Aydın, Manisa ve Ankara olmak üzere Batı bölgelerimizdeki illerimize yerleşmişlerdir. Tahminlere göre, günümüzde Bekiran aşireti mensuplarının mevcudu dört yüz bin civarındadır.

Yaklaşık 20 yıldır devam eden “Bekiran Aşireti Tarihi” hakkında yaptığım ve yapacağım çalışmaları iki kitap halinde kıymetli okuyuculara ve Bekiranlılara arz edeceğim. İlk kitap, Bekiranlıların başlangıçtan Cumhuriyete kadar olan tarihi ile ilgilidir. Bu kitapta, Bekiranlıların kökeni, şeceresi, yurtları, başlarından geçen önemli olaylar, kurdukları devletler ve tarihi kaynaklarda adlarından bahsedilen meşhur fertleri hakkında bilgilere ulaşacaksınız. İkinci kitapta ise Bekiranlıların Cumhuriyetten günümüze kadar yaşadıkları hadiseler ile sosyo-ekonomik, kültürel, sosyal ve mesleki durumlarını ele almaya gayret edeceğim.

Kitabı yazmamda maksadım, mensubu olduğum Bekiran Aşireti fertlerinin gerçek tarihlerini rivayetlerden değil, tarihi kaynaklara dayanan bilgilerden öğrenmeleridir. (Berikan Yayınevi tarafından basımına başlanan Bekiran Aşireti Tarihi adlı kitabım 15 gün sonra bütün kitapçılarda ve kitap satışı yapan internet sitelerinde satışa çıkarılacaktır).
Kitapta bulunan konulardan bazıları:
Bekiranlıların şeceresi ve kökeni
Bekiranlıların yurtları ve göçleri,
Bekiranlıların tarihte kurmuş oldukları devletler, tarihi şahsiyetleri ve yaşadıkları olaylar.

 
Toplam blog
: 65
: 3764
Kayıt tarihi
: 12.02.13
 
 

Ercişliyim. 2012 yılı içerisinde "Van Gölü Havzası ve Erciş Tarihi" 2015 yılında "Doğu ve Güneydo..