Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Ben kimim... Kendimi tanımak istiyorum

Ben kimim... Kendimi tanımak istiyorum
 

İnsanın kendini tanıması nasıl olur? . . . Bir başkası beni daha iyi tanıyabilir mi?

Kendi kişiliğimizin farkında olarak, özeleştiri yaparak, hayatımızın aşamlarını inceleyerek, veya karşımızda ki kişinin, bizim için yaptığı olumlu veya olumsuz eleştirilerini aynı olgunlukla dinleyerek ve kabul ederek kendimizi tanıma fırsatı bulabiliriz.

''İnsanın kendini bilmesi büyük bir erdemdir '' demişler

Bunu böyle kabul edip düşünürsek, kendimizle ilgili her değer zaten kendiliğinden yerini bulacak ve oluşacaktır. . . Bunun da kişiliğimize olumlu olarak yansıyacaığını düşünmekteyim.

Kendimizi tanımak hiç de kolay bir iş değildir. . Önce bunu kendimizin isteyip istemediğini düşünüp, kabul ederek işe başlarsak daha kolay olcağanı düşünüyorum. . Kişi önce kendisine özeleştiri yaparak işe başlamalıdır. . Özeleştiri yapmadan, bize karşı yapılan olumlu veya olumsuz eleştirileri dinlemeden, irdelemeden kendi kendimizi tanımamız, kendimizi biliyor olmamız ve bunu böyle düşünmemiz, zaman zaman kişileri zor durumlara düşürebilir. .

Kişilikler hiç bir zaman, kişisel olumlu veya olumsuz eleştirileri gözardı etmemelidir. . Kişi gözardı ederek kendini tanıyamaz ve geliştiremez. . ( iletişim). Bu durumun dışında yaşantımızda ki diğer gereksinimlerimizi de düşünerek, irdeleyerek kendimizi tanıma fırsatı bulabiliriz.

Kendimizi tanımada yardımcı olacak olan konulara ve bu konulara hissiyat dünyamızdan da umudumuzu ve çabalarımızı, içtenliğimizi ve ciddiyetimizi de ilave ederek kendimizi tanıyabiliriz. Bunlar da kendimizi tanımamıza yadımcı olacak değerlerdir.

Bir kaynaktan okuduğum, tüm insanların tanıması gereken hayatın ana konuları şulardır;

Yaşam kaynağımızın olmazsa olmazı NEFES almamız.

Temel ihtiyacımız olan BESLENMEMİZ. .

40. 000 ila 50. 000 düşüncenin ve duyguların şeklini anlatan PSİKOLOJİ

Bedenimizin her noktasının incelenmesi FİZYOLOJİ

Yaşantının doğal bir gereksinimi olan SEKSOLOJİ

Ve en son tüm bunları çözebilmek için İLETİŞİM.

Hayatımızın bütünü olan bu değerlerin detayına inerek, ve çevremizle iletişim kurarak kendimizi daha kolay tanıma fırsatı bulabiliriz. .

Zaman zaman kendini bilmez kişilerin, kendisiyle alakasız bir şekilde, toplum içinde sergiledikleri davranışlarl, kimi zaman zor, kimi zaman da komik hallere düşülmemesi dileğimle. .

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..