Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş -Ankaraspor maçı ve sistemin zaferi

Beşiktaş -Ankaraspor maçı ve sistemin zaferi
 

Konuya uygunluğu


Ekim ayının son günlerinde yazdığım yazı da Mustafa Denizli Beşiktaş’ın başına geçince bir yazı yazdım ve dedim ki “Yazık olacak Beşiktaş’a”. Buna gerekçe olarak da Mustafa Denizli’nin sistemi ret eden futbol anlayışının çağdaş futboldan uzak olduğunu ve Beşiktaş da başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirtmiştim. Geçen hafta Fenerbahçe maçında ise son dört yılın en kötü Fenerbahçe’sinden bile fark yemekten zor kurtulduğunu belirtmiştim. Çünkü en kötü sistemin en iyi sistemsizlikten daha iyi olduğunu yazdım.

Bu hafta Ankaraspor maçında Mustafa hocanın futbol bilgi seviyesi iyice gün yüzüne çıktı. Türk hocalar içinde sistem futboluna tek inan ve çalıştırdığı takımlarda bundan taviz vermeyen Aykut hocanın takımı karşısında iyice dağıldılar. Türkiye’de şu an sistem futbolunu en iyi uygulayan ve futbolcuları formda olan Ankaraspor Beşiktaş’ı adeta dağıttı. Kaçırdığı gollerin yarısını atsa tarihi bir fark yakalayabilirdi. Futboldaki rakibi sahadan sildi sözünü yerine getiren takımdı Ankaraspor. Böyle güzel bir takım yarattığı için Aykut hocaya teşekkürler. Hocam bildiğin yoldan şaşma ve bir gün seni Fenerbahçe’nin başında görmeyi umut ediyorum. Beşiktaş'a gelince biz bir blog yazarıyız ne anlarız futboldan ve kim dinler bizi. Öyle değilmi sayın beşiktaş yöneticileri.

Bu yazıyı okuyan sevgili Beşiktaşlılar kusura bakmayın ama Mustafa Denizli bu takımın başında kaldığı müddetçe bu tür sonuçları daha çok göreceksiniz. Çünkü kırk yıllık kani olur mu hiç yahni demişler. Bu zamana kadar bilimsel futbolu ret eden ve sistemsizliği bir marifet sanan Mustafa hoca bu takımın başında kaldığı müddetçe siz bu başarısızlığı daha çok yaşarsınız.

İlk sözümüzü yine tekrarlayalım. Kısaca yazık oldu Beşiktaş’a

Ali İhsan Uğuz

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..