Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Ali Samiyen' e rahat gidecek

Beşiktaş Ali Samiyen' e rahat gidecek
 

İKİ SİMGE, İKİ EZELİ RAKİP!...


BEŞİKTAŞ, ALİ SAMİ YEN’E RAHAT GİDECEK!

Derbilerin havası bir başkadır.
Bu “başka” oluş, sonuçla ilgili tahmin yapmayı güçleştiriyor. Takımların maç öncesi durumları, çoğu kez, sahaya/ sonuca farklı biçimde yansıyor.
Bu derbide de bunu yaşayacağız.

Kuşkusuz, en rahat takım, deplasmana çıkan oluyor.
Ev sahibi takım, seyirci desteğini arkasına almasına karşın, aslında “tedirginlik”e en yakın takım oluyor. Golün gecikmesi, gollük pozisyonların harcanması, doğal olarak, en çok, ev sahibi takımı tedirgin ediyor. Seyirci baskısı, böyle durumlarda, olumsuz yönde etkiliyor futbolcuları.

Son iki haftadaki sonuçlar, Galatasaray’ın bu derbiyi kazasız belasız atlatacağını gösteriyor. Çünkü Galatasaray, iki Ankara takımından art arta üçer puanı alarak İstanbul’a döndü. Attığı 6 gole karşılık bir gol gördü kalesinde. Beşiktaş ise, kendi sahasında oynadığı son iki maçtan ilkinde Ankaraspor’a 3-1 yenildi; Galatasaray’ın 3-0 yendiği Ankaragücü’nü ancak bir golle geçebildi.

İki takımın son iki haftada aldığı sonuçlar, Galatasaray’ı önde gösteriyor.
Ancak, Galatasaray; Ankaragücü ve Gençlerbirliği karşısında bulduğu rahatlığı, Beşiktaş karşısında bulacak mı? Kuşkusuz, burada hakem Cüneyt Çakır’ın göstereceği/ göstermeyeceği kartlar da sonucu etkileyecektir. Derbilerde kartlar havada uçuştuğu için, bu derbinin de sararacağını ya da kızaracağını söylemek, kâhinlik olmayacaktır.

Galatasaray’da, özellikle ceza alanı içinde, hakemi aldatmaya yönelik hareketler, elle kolla top alma/ gol atma sık sık yaşandığı için hakemlere büyük iş düşecektir. Öte yandan Beşiktaş’ta Nobre, Fenerbahçe’de oynadığı yıllardan kalma “sabıkalı” yanıyla, hakemin gözünün üzerinde olacağı bir futbolcu olacaktır.

Galatasaray’da Baros ile Lincoln, son iki maçtaki rahatlığı Beşiktaş karşısında bulacaklar mı? Özellikle Arda, nasıl bir güçle oynayacak? Yorgun, hata yapmaya yatkın bir Servet, bu maçta ne yapabilir?
Kalede De Sanctis, sonucu etkileyecek gibi gözüküyor.

Beşiktaş’ta Nobre, Holosko, kendi sahasında yuhalanan Delgado, Ali Sami Yen’de rahat oynacakları için, Beşiktaş’ı sevindirecek futbolcuların başında geleceklerdir. Mustafa Denizli’nin gelişiyle yıldızı parlayan Ekrem, taşıyacağı toplarla arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokacak yapıda bir futbolcu olarak, bu maça damga vurabilir.

Mustafa Denizli, bu derbi öncesi, futbolcularına fazladan dinlenme/ izin olanağı sağlamakla, futbolcularını rahatlatma yolunu seçmiştir. Denizli’nin, Galatasaray derbisini de yitirmeme düşüncesi, temkinli bir futbol oynatacağının işaret olabilir.
Beşiktaşlı futbolcuların rahatlığı, Denizli’nin temkinli davranacak olması, Beşiktaş’ın bir adım önde olmasını sağlıyor.
Ya Galatasaray?
Ankara’dan 6 gol ve 6 puanla dönme, futbolcularda büyük bir rahatlama ve gevşeme yaratmışsa, bu, onlar için büyük bir tehlikedir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..