Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '08

 
Kategori
Kültürler
 

Beyazın üstünlüğü

Beyazın üstünlüğü
 

suratina konulan beyaz pudra,beyaz kalmak icin yada gunesin yakmamasi icin.


Bir ırklar savaşı var farkında olmadan. Beyaz ırk üstün görülüyor bütün dünyada.
Beyaz ırk butun ırklara meydan okuyor. Kadınlar bile doğacak çocuklarının şanslı olmasını istedikleri için beyaz ırkla karıştırma eğilimindedir.

Ben Güney Afrikaya ve birçok Afrika ülkelerine gittim.

Melez ırka Karat, derler yeni bir melez ırk oluşmuştur beyaz ve siyahın karışımından, çikolatalı süt. Kadın ırkı farkında olmadan bir şekilde beyazlaşıyor. Nefret edilse bile.

Beyaz ırk üstünlüğünün farkında. Siyah ırk da beyazın üstünlüğünün farkında. İşgal ediyor, yok ediyor, kendinden daha koyu renkli ırklara emir veriyor.

Uzakdoğuda, beyaz olmak için çalışır bütün kadınlar güzellik için. Bazı geleneksel sabunlar kullanırlar beyaz yapar içindeki maddelerle, gelinlik olurken bu sabunlarla yıkanırlar.

Suratlarına beyaz pudra sürerler çocuklarının anneler, burnuna alnına ve yanaklarına. Sokaklarda pudralı beyaz kremli pudralı çocuklar görürsünüz. Güneş yakmasın diye.

Kız çocuklarının ne kadar beyaz ise evlenme şansı, koca bulma şansı o kadar fazladır.

"I am Balu from India. At the age of 7 years my mom was expired. My dad
immediately got married one lady name Mrs.Ramadevi. She was 5 years older
to dad. But very beautiful with white skin. Dad brought her to our house.
He called me. He introduced me to her and told that she was the queen to
our house. "

Diye başlayan bir hindistanlı kızın öyküsü. Annesi 7 yaşında ölmüş, babası üvey anne almış. Onun suratı ve derisi beyaz ve güzelmiş. Evimize kraliçe gibi geldi. Sıradan insanların bir dramı, gerisi beni ilgilendirmiyor.

Buradaki beyaz teni siyahın kabul etmesidir. Beyaz siyah ırka hakim olmasının altında dünyada beyaz ırkın daha az bulunması yatar. Kadınla erkek arasındaki cinsel savaşlar bir yana, dünya çapında ırksal savaşlar var.

Endonezya 280 milyon, 50 milyon malezya, 1 milyardan fazla hindistan desek afrikayı komple katın. Beyaz ırka olan bir kıskançlık vardır. Ülkelerin içinde de ayrı soylar vardır.

Bana gore kadınlar genelde soylarını beyazlatacak yönde hamile kalırlar. Bir türk gemicisinden hamile kalan afrikalı, uzakdogulu kadın sayısı çoktur. Babasız yetiştirme bile mevcut olsa. Beyazın şansı çoktur. Afrika kabilelerini gösterirken bir beyaz zenci görebilirsiniz belgesellerde. Güney Afrikada beyazlardan ırkçılık yüzünden nefret edilir. Kızların evlenmeyi düşündükleri melezlerdir genelde. Türkler tam beyaz kabul edilmez renk olarak.

Magazinlerde konusu geçen, kadınların sperm hırsızı olduğu doğrudur. Ama geleceklerinin doğrultusunda denilebilir. Eğer aile sistemi baskı altında olmasa doğal bırakılsa melezlenmeler beyaza kayar. Şöyle bir deney yapılsa,
Ekvatoryel bölgelerde yaşayan bir kız 10 tane erkek ile flört etsin bunların 5 tanesi beyaz 5 tanesi koyu tenli olsun. Kız evleneceği erkeğin beyaz olanını seçecektir. Bu seçim içgüdüseldir. Doğacak çocuğunun şansi ve neslinin sürmesi için, beyaz saf ve güzel temiz gözükür.

Ne yazik ki teknoloji de, en ağır zehirler de beyazlar tarafından bulunmuştur. Türk insanı da tam beyaz bir ırk değil. Orta asyadan gelen bir sarı ırktır. Bugün kendinizi beyaz ırktan görüyorsanız bu bir şaka değildir. Kadınların içgüdüsünü yakaladınız. Bize de daha beyazlar da himayeler kurmaya çalışır.

Fikirler tamamen kendime aittir. Yanılıyor olabilirim, maksadım ırkçılık değildir. Sadece gördüklerimi baz aldım.

 
Toplam blog
: 20
: 4653
Kayıt tarihi
: 31.08.08
 
 

1969 Bulgaristan dogumluyum, 1978 de Istanbula gocmen geldik. Ilkokul-Orta ve Lise ve acikogretim Un..