Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '21

 
Kategori
Güncel
 

BEYNİNİ KULLAN AKILLI OL!

BEYNİNİ KULLAN AKILLI OL!

 

            Bilinmezliklerle dolu vücudumuzun en önemli ve en hassas organı beynimizdir. Beynimiz 20 milyar sinir hücresinden oluşur. 20 milyar sinir hücresinin her biri 1.000 ile 10.000 farklı hücreyle elektriksel bağlantı kurma özelliğine sahiptir.

            1 cm³ beyin dokusunun hücrelerinin bağlantı noktalarını saymaya çalışırsak Samanyolu Galaksisindeki yıldızların toplamından daha fazla bir sayı karşımıza çıkar.

            Beynimiz, hakkında halen fazla bir şey bilmediğimiz mucizelerle dolu bir organdır. Mucizelerle dolu, çünkü arka planda nedenini ve nasılını anlamadığımız binlerce işlem bir bilgisayarın yapabileceğinden çok daha hızlı şekilde ve biz farkına bile varmadan sürüyor.

            Dünyada sinir bilimcilerin en çok para harcadığı konu beyin bağlantı haritasıdır. Aynı parmak izlerimizde olduğu gibi dünyada da bağlantı haritaları aynı olan iki insan bulunmamaktadır. Dolayısıyla her birimiz farklı bir evrenin içinde yaşıyoruz ve her birimizin farklı bir algı dünyası var.

            Ne kadar farklı algı dünyaları olsa da unutulmamalıdır ki, aklın ve beynin yolu birdir. İyi düşünüldüğünde ayrı ayrı kimselerce varılacak sonuç hep aynıdır.

            Ve herkes bir gün doğru olana, doğru düşünülene, doğru yapılana kanaat getirir. 

            Biz beynimizi daha doğru kullandığımız takdirde gelişip yeni bir değişim içerisine gireriz. Bununla birlikte kendimizi geliştirdikçe Türkiye daha iyi, daha güzel bir memleket haline gelecektir.

            “BENİM KANAATİMCE İNSANIN MUCİZESİ BEYİN, TÜRKİYE’NİN MUCİZESİ DE ATATÜRK’TÜR.”

            Siyasetle kalkıp siyasetle yatan bir toplum olduk. Son günlerde TV programlarında tartışılan “CHP mi Atatürkçü, AKP mi?” olayı büyük bir saçmalıktır. Çünkü Atatürk ortak bir değerdir. Atatürk, Millî Mücadele'de millî birliği temin eden kurucu liderdir.

            Bu inançla aklını ve beynini kullanan, Atatürkçülüğü yarıştırarak değil, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, laik ve sosyal birey olma yolunda yarışmamız gerekmektedir. 

            Ünlü Fransız devlet adamı HERRIOT’un zihninde muzaffer bir kumandanla görüşmeyi umarken bir filozofla karşılaştığı izlenimi uyandıran ve yine onun Anadolu yaylasında ışık diye nitelediği Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bir güneş gibi sadece dünümüzü değil, geleceğimizi de aydınlatmaktadır Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacak yine onun beyninin gücü olan ilke ve inkılaplarıdır.

            Aydın olmak ve düşünebilmek insanın beyninde başlar. Birlik ve beraberlik içinde geçireceğimiz, değerlerini bilen, aklımızı ve beynimizi kullanabildiğimiz güzel günler dilerim.

 

Güray Gökal

Beden Dili ve Kişisel Gelişim Uzmanı

Girişimci | Yazar | Eğitmen

 
Toplam blog
: 17
: 62
Kayıt tarihi
: 08.02.21
 
 

Uluslararası İlişkiler ve Siyasal İletişim Uzmanı | Yazar | Eğitmen | Konuşmacı | 2014 Eğitim ve ..