Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '21

 
Kategori
Güncel
 

HADSİZ NANKÖRLER…

HADSİZ NANKÖRLER…

ÜSTÜNE ALINAN VARSA, BUYURSUN ALINSIN!

           

            Nankörlük nedir? Kadir kıymet bilmemek, yapılan iyiliği ve yardımı görmemek, teşekkür ve şükür edememek, zavallılık, zayıflık, kısırlık anlamlarına gelmektedir. Nankörlük aynı zamanda bir vefasızlıktır. Nankörlük bencillik, kıskançlık, hırs, öfke ve nefretten kaynaklanır.

 Hâlbuki teşekkür etmek ve kadir kıymet bilmek, nezaketi, asaleti, zarafeti gösteren insana mahsus bir davranıştır. Aynı zamanda bir gönül borcu ve vefadır!

            Hangimiz yaşamadık ve karşılaşmadık ki nankör insanlarla; sıkıldığında ve kimsesiz kaldığında hatırlayan, işi düştüğünde arayan soran, kendi derde düştüğünde saatlerce konuşan ama bir kez bile sizin yanınızda olmayan dinlemeyen, hep sizden yardım bekleyen yardım yapmadığınızda da sizi yargılayan ve yerden yere vuran nankör ve vefasızlarla?

            Günümüzde ise, yalanın bol bol tüketildiği; dost zannettiklerimizin yılan çıktığı; vefasızlığın, ikiyüzlülüğün, adam satmanın ve ihanetin saltanatını sürenlerin çoğaldığı bu dünyada siz iyilik yapmaya, NANKÖR olmamaya ve sevgi ekmeye devam edin! Sevdiğiniz insanların da şerefsiz ve kalitesiz çıkmasına üzülmeyin; sevmeyi bilen, sevildiği zaman mutlu olabilen bir kalbiniz olduğu için de şükredin ve dua edin.

            Donanımlı, birikimli, zeki ve bilinçli insan yapılan iyiliği unutur mu? Elbette unutmaz! İnsanca düşünür, sorgular iyilikle gerçek yaşam ve kazanımlar ile ilgili bağlantı kurar.

            Nankörlük hiç şüphesiz kusurların en büyüğüdür. Karakteri zayıf, ahlaki değerleri gelişmemiş insanlar nankörlüğe elverişli yapıdadır.

            Son zamanlarda bazı nankörlüklerin de hızla geliştiğini görüyoruz. Bunların başında Atatürk'ün yaptıklarını anlatmaya dili varmayan hatta ATATÜRK ismini bile ağzına almayan insanlar, onun temsil ettiği devlet anlayışı, laiklik gibi konular en başta geliyor. “BENİM KANAATİMCE, ATATÜRK'E NANKÖRLÜK VE SAYGISIZLIK YAPMAK TARİHİMİZE İHANETTİR.”

            Nankör olmamak insanın kendisine imkânlar verip elini tutanı bilmesi, onu unutmaması ve takdir etmesi, her fırsatta onu anması, değerlerine sahip çıkması, kalben teşekkür etmesi erdemli ve kaliteli bir davranıştır.

            Kendisini geliştiren, aklını kullanan, çok kitap okuyan, sevdiklerinin değerini bilenlere selam olsun. Allah, kıymet bilmeyen nankör ve karaktersiz insanlardan cümlemizi uzak tutsun!

            Dünya bir penceredir der Yunus Emre... Her gelen bakar geçer. Fani olan her şey bir vakte vabestedir. Bir ağacın yaprakları gibidir suretâ. Kırmayın, nankörlük yapmayın. Unutmayın! Yarın geriye kalan hayatınızın ilk günü. Mutlu, kaliteli, tebessüm dolu ve güzel yaşayın.

Sevgi ile

Güray Gökal

Beden Dili ve Kişisel Gelişim Uzmanı

Girişimci | Yazar | Eğitmen

 
Toplam blog
: 17
: 62
Kayıt tarihi
: 08.02.21
 
 

Uluslararası İlişkiler ve Siyasal İletişim Uzmanı | Yazar | Eğitmen | Konuşmacı | 2014 Eğitim ve ..