Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Beynini kullandı maçı yine aldı!

Beynini kullandı maçı yine aldı!
 

boxing.fanhouse.com


10. Rauntta sırt üstü yere yıkılan Tony Thompson, ayağa kalktığında anlayamadığımız bir sebepten dolayı (!) sendeliyordu ve imdadına zil yetişti. 11. raunttun başlarında rakibinin ayakta durmakta zorlandığını gören Vladimir Klitschko rakibinin üzerine çullandı ve bitirici yumruğu çaktı!

Sonuç; IBF, IBO ve WBO Şampiyonluk kemerlerini yine beline taktı ve kimseye bırakmaya niyeti olmadığını gösterdi.

Klitschko’nun maçları; Raki bilbao kadar şaşalı olmasa da en az onun kadar heyecanlı oluyor . Disiplinli ve şımarık olmamasından dolayı kendisi benim her zaman favorimdir.

Wladimir Klitschko, şimdiye kadar bir mağlubiyeti, 19 nakavttı, 12 kez de sayı ile kazanmışlığı bulunan Tony Thompson ile bu üç kemer için karşı karşıya geliyordu.
Tohmpson’un son yenilgisini sekiz sene önce almış ve o maçtan sonraki tüm maçlarını kazanmıştı. (27)

Wladimir Klitschko’da şu ana kadar 50 maç yapmış, 44 nakavtlı galibiyeti, 3 kez sayı ile kazanmışlığı, üç kez de nakavtlı mağlubiyeti vardı. Rakibinle arasında pek boy farkı olmadığı için kendinden daha kısalarla yaptığı maçlardaki kadar bu maç kolay olmamıştı. Fakat zekâsını, beynini kullanarak bu maçı kazanmasını bildi.

Sol elinle rakibinin gardını açıyor sağ elinle de bitirici yumruklarını vurur vurmaz rakibine sarılarak onun karşı hamlelerini başlamadan bitiriyordu. Kesinlikle rakibinin karşısında "odun" gibi durmadı(!) ya vurdu, ya geri hamlelerle rakibin etkili yumruklarından kendini kollamasını bildi.

Wladimir Klitschko uzun kolları ile rakibini zor da olsa devamlı kontrol altında tutmasını bildi. Dikine çıkardığı yumruklarla sersemleşen Tony Thompson her ne kadar arada etkili yumruk çıkardıysa bile, Viladimir’in karşısında üstünlük kuramadı.

Zaman zaman Tony Thompson’a kenardan sert uyarılarda geliyordu. Rakibin karşısında "odun gibi durma çok yumruk alıyorsun" diyen antrönerleri aslında haklıydı!

Son raunt arasında yine aynı antrenör Tony Thompson’a “hadi bir şeyler yap saldır” demişti; tam saldırıya geçiyorken aldığı ters yumruk onun nakavt olmasına sebep oldu ve yere yığıldı kaldı.

Bu adam, hem beynini, hem kollarını, hem gücünü iyi kullanıyordu. Önemsiz gibi görünen dikine tık tık yumrukların yakın zaman da bu maç ile birlikte iki galibiyet getirdiğine şahit oldum!

Birileri halen sivrisinekten yağ çıkarmaya çalışıyor! Bu maçlarda sadece ellerin ve gücün yanında, beynini de çalıştırmasını bilmeli insan.
Paola Vidoz bizim maçta da aynı taktiği kullanmış ve kazanmıştı!
Mükemmel zevkli bir boks maçı oldu. Eminim seyreden arkadaşlar da bundan oldukça keyif almışlardır.

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..