Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bilinçaltı farkındalığı

Bilinçaltı farkındalığı
 

Bilinçaltı; olumlu olumsuz, iyi kötü ayrımı yapmadan her şeyi her an zihinde biraraya getirip kaydeden bir sistemdir. Yaşadığınız çevreden, ailenizden, arkadaşlarınızdan ne duyduysanız hepsi kayıtlı bu sistemde ve günü geldiğinde teker teker açığa çıkmayı bekliyor. Örneğin; paranın elinizin kiri olarak görüldüğü hatta daha da abartılıp "Allah çok para verip yolundan azdırmasın." laflarının söylendiği bir ortamda yetişmişseniz bilinçaltınız, "para = kir, kötü" olarak beyninize kodlamıştır bu durumu. Yetişkin döneme geldiğinizde ise az para kazanacağınız, belki de çalıştığınız kurumlarda paranız içeride kalarak devam edeceğiniz dönemler yaşayıp sesinizi bile çıkarmayacak duruma gelme ihtimaliniz yüksek olacak. Sonra da başlayacaksınız "Zenginin malı, züğürdün çenesini yorarmış." nidalarını atıp kurban rolünü üstlenmeye. Ama üzülmeyin! Bilinçaltı bu şekilde çalışırken eğer bilinç düzeyinde bu sistemen farkındalığını sağlarsanız şanslısınız demektir. Çünkü bu farkındalıkla bilinçaltınız sizi değil, siz bilinçaltınızı kontrol etmeye başlarsınız. Böylece dönüşüm sağlanmış olur, siz de bilinçaltı sisteminizdeki  düşünce kodlarını değiştirme gücünü elde etmiş olursunuz.

Bilinçaltı sistemini biraz daha açacak olursak; diyelim ki bir hedefiniz var. Bilinçaltı bu hedefin iyi kötü, olumlu olumsuz yönleriyle ilgilenmek yerine hedefinize ulaşmayı ne kadar istediğinizle ilgilenir. Eğer hedefinize ulaşmayı gerçekten istediğinize inanırsa tüm fırsatlar önünüze serilir. Bu fırsatları fark edip eyleme geçtiğinizde ise isteğinize ulaşmak için önemli bir adım atmış olursunuz.

Veee unutulmaması gereken bi nokta, bilinçaltı olumlu olumsuz ayrımı yapmadan çalıştığı için isteğinizi ne kadar olumlu dile getirirseniz karşınıza da o kadar olumlu durumlar çıkar.

 

Sevgiyle kalın...

Pınar KARABAY

Profesyonel Yaşam Koçu, Aile ve İlişki Danışmanı

www.yenidongukocluk.com 

 
Toplam blog
: 2
: 292
Kayıt tarihi
: 10.02.16
 
 

Merhaba, ben Yaşam Koçu, Aile ve İlişki Danışmanı Pınar İlbaz. Uzun yıllar Gelişim Psikolojisi, R..