Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '13

 
Kategori
Astroloji
 

Bir 'kova kadını' olmak

Bir 'kova kadını' olmak
 

Burçların genel özelliklerinin yanında, kişiyi etkileyen ve bir çok değişik yıldızdan almış olduğu etkiler de vardır. Diğerlerini pek bilmem ama size kendimden yola çıkarak bir kovayı anlatabilirim.

Kova burcunu anlamak çok zordur aslında. Çünkü iki değişik gezegene sahiptirler. Hava burcu gezegeni Uranüs başka bir yere, toprak gezegeni Satürn başka bir yere çeker kovayı. Bir yandan özgür olmayı severler ama aynı zamanda çok tutucu ve gelenekçidirler bu yüzden.

Bu iki gezegenin özelliklerini dengeli bir şekilde bünyesinde toplamış olan bir kova kadını ise, mükemmel bir karışıma sahip demektir. Çünkü hem gerektiğinde hayalci ve sezgileri kuvvetli olabilen ve hem de ayakları sıkıca toprağa basabilendir.

Kendilerini ve gerçek karakterlerini gizleyebilirler. Bir kova kadını, üzüntülü ruh halini neşeli göstermeye, hiç bir şey yokmuş gibi davranmaya ve acılarını ancak gerçekten güvendiği insanlara gösterme eğilimindedir. Ama dürüstlük ve açıklıktan asla kaçınmazlar. Hatta bu onların yaşam felsefesinin bir parçasıdır. Aynı şekilde karşısındaki insandan da aynı dürüstlük ve açıklığı beklerler.

Aileleri onlar için çok önemlidir. Bir kova ailesi için herşeyi yapabilir, onlara derinden bağlıdır. Aynı şekilde sevdiği insan için de her türlü fedakarlığı yapabilecek kapasiteye sahiptir.

Aile kurmak ve bir düzene sahip olmak en büyük hayallerindendir. Bir gün anne olurlarsa, çocuklarına  ve ailelerine kendilerinden çok daha fazla önem verirler. Çünkü sevdiklerine kendilerini adama eğilimindedirler.

Cesurdur ve zorluklardan asla yılmaz. Karar verdiği bir şeyin önüne kimse geçemez. Buna rağmen fikirleri katı bir şekilde değiştirilemez değildir. Eğer doğruluğuna inanıyorsa başkalarının fikirlerini kendi bilgilerine ekleyebilir.

Öğrenmeye ve bilgiye sonsuz bir açlıkları vardır. Boşuna dahiler burcu denmemiştir kovalara... Elektriksel bir beyni vardır ve icatlar yapabilme, düşünülmemiş fikirler üretme, olaylara başka bir yerden bakabilme yetenekleri vardır. 

Aşkta tutkulu, ölümüne sadık ve gururludurlar. Partnerlerine baskı kurmaz, onları kendi hallerine bırakırlar. Partnerinin o sırada ne yaptığı, neden onu hala aramadığı ya da bir buluşma fırsatının ne zaman geleceği üzerinde çokta fazla kafa yormazlar. Karşısındaki insanın kendisini sevdiğine eminlerse asla kıskançlık yapmazlar. 

Mantıklı olduğu kadar duygusaldır da. Ama mantığı çoğu zaman duygularına ağır basar. Mantığına uymayan durumlar ya da kişileri kalbinden de çıkarabilir. Ama kinci değildir, karşısındakinin ona karşı davranışları düzeldiğinde affeder. Hatta çoğu zaman, hayatında onu çok kırmış ve yaralamış insanların bile bir zaman sonra bütün yaptıkları, onun gözünde silinip gidebilir.

Adalet onlar için yaratılmış gibidir. Bir insana dargın olmaları ya da o kişiyi sevmemeleri halinde bile, sırf adaletin yerini bulması için, onların en ateşli savunucuları olup çıkabilirler. Bu kişi için, küçük büyük, yaşlı genç, fakir zengin, mevkili mevkisiz herkes eşittir ve eşit şekilde saygıyı ve değeri hakediyordur. İnsan ayrımı yapmaz.

Haksızlığa uğramaları ve değerlerinin anlaşılmaması en büyük korkularıdır.

Arkadaş canlısı, küçük şeylerden mutlu olabilen, kolay kolay sinirlenmeyen, sinirlense bile hemen sönebilen tiplerdir.

Rahatı ve konforu severler. Ama sıkı çalışmayı ve disipline olmayı, hemen organize olabilmeyi de çok sever ve bunu çok kolay başarırlar. 

 
Toplam blog
: 30
: 12123
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Anadolu Üniversitesi Tarih 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat 4. sın..