Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '06

 
Kategori
Sağlık
 

Bir bardak temiz, berrak, su ister misiniz?

Bir bardak temiz, berrak, su ister misiniz?
 

Atalarımız ne kadar güzel ifade etmişler, suyun önemini dile getirdikleri, ''su gibi aziz ol'' , ''su gibi devlet bul'' ve nice atasözleri ile. Su, hayatın anlamı, yaşantımızın olmazsa olmazı. Koşmuş, yorulmuş, enerji harcamış, iş yapmış, üstüne üstlük bir de Çukurova'da yaşıyorsanız, çok değerlidir doya doya içilen bir bardak berrak, soğuk su.

Hiç su içemem diyenleri düşündüğümde şaşırarak,''o zaman yaşamıyorsunuz'' diyorum. Günlük, 2 lt su içerek lityum, Çinko, Magnezyum, Demir, Flor ihtiyacımızın % 10'unu almak varken nasıl gerek duymaz, ya da ihtiyaç hissetmez bazılarımız anlamak zor geliyor. Vardır elbet herkesin kendince nedeni veya su dışındaki sıvı tüketimi ile buldukları çözüm yolları. Yine de şaşırıyorum başka içecekler gibi yan etkisi olmamasına rağmen, su içemiyoruz diyenlere. Böbrek taşlarının oluşmaması, derinin çatlamaması ve birçok rahatsızlığı önlemek amacıyla gerekli olan su tüketimini yaparken, fazla tükettiğimizde de konsantrosyon eksikliği, bilinç kaybı, beyinde, akciğerlerde şişme olacağını unutmamak gerekir. Yazmakla, saymakla bitmez yararı, tüm canlılar için hayati derecedeki önemi.

Yağmur, kar, akarsu, nehir, denizlerin oluşumu suya dayanıyorsa, yokluğunda yaşamak imkansızlaşıyor, hastalık, ölüm, zorunluluk oluyorsa değerini bilelim doğanın, kurutmayalım kaynakları ve doya doya su içelim. Var mı su gibi içimi kolay, yararları fazla içecek. O zaman ne duruyorsunuz, hemen temiz, berrak bir bardak su içmeye.

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..