Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '09

 
Kategori
Müzik
 

Bir başkadır şarkılar, bu gece

Bir başkadır şarkılar, bu gece
 

Yayla evimden çiçekler


İzlenimler, gizemli bir söyleşi Nabide KILINÇ.

BİR BAŞKADIR ŞARKILAR VE BU GECE, MUĞLA BASIN GECESİ...

Öğle saatleri. Radyoda doyasıya bir müzik ziyafeti. Şarkılar harika seslendiriliyor... Dinlendiğim bir günün sessizliğini ruhumda duymaktayım. Ne söylüyordu sanatçılar? İtalyan sanatçılar, evrenin müziğine renk ve coşku getirmekte.

Bense oturmuş sessizliğin kıyısında , müziğin evreninde elimdeki kitabın sayfalarında dolaşıyorum. Ayşe Kulin’in “Umut” orta sayfalara geldim. Okumak için, en çok gece okumaya alışığım, gece okumanın, kitabın verdiği tadı yaşamaya. Elimdeki kitabı yanımdaki masaya bıraktım. Ve kalkıp, sessizce bir bardak serinlemek için su içtim.

Müzik yine kulağıma çalınmakta. Bir başkadır yaşam. Bir şarkıdır hayat. Harika bir müzik beni dinlendiren, günün en güzel saatlerinde.

Ege ve Akdeniz’in yaz akşamında bu gece Muğla’nın en güzel meşhur yaylasına “Karabağlar”a serinlemek için gitmeye hazırlanmalıyım akşamüzeri.

Akşam güneş evimde batarken bıraktığı kızıllık tatlı bir pembe mavimsi renge dönüşmüş göz alıcı güzellikte...

Yayladaki bahçemden çiçeklerin kokusunu duyuyorum her akşam ve güneşin beyaz bulutların eteklerine yayılan kızıllığını seyrederken...

Muğla’nın en solunabilir yayla esintisi ve güzelliği olan Karabağlar bu akşam Mahiroğlu restaurant’ta kutlanacak “Basın Gecesine” tanıklık edecek...

Basından sansürün kaldırılışının 101 .yıldönümü özde bu kutlama, sözde bir başlıkla işlenecek, ancak dolu dolu işlenecek.

25 Temmuz’dur bugün. 24 Temmuz dün, Lozan antlaşmasının yapıldığı tarihe de rastlar. Ne duygulu bir gündür 24 temmuz. Hem Basından sansürün kaldırılışının yıldönümüdür.

Hemen Ankara Ulus’ta 1. Meclis’e getirilen Lozan antlaşmasının yapıldığı tarihi masa bordo renk kumaş kaplamalı yüzeyi usuma düşer.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Basın gecesidir bu akşam kutlanacak olan. Muğla Karabağlar Mahiroğlu restaurant bu gece çevre ilçelerden gelen tüm konukları ağırlayacak.

Muğla’nın özel yemekleriyle.

Bu gece çevre ilçelerden gelen tüm dostlarımızla buluşacağız. Ne hoş bir gün ve bir gece.

Bir şarkıdır hayat. Yaşam bir başkadır gün ve gece...

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..