Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bir bilgisayar oyunu fiziksel engelleri aşmayı nasıl kolaylaştırabilir?

Bir bilgisayar oyunu fiziksel engelleri aşmayı nasıl kolaylaştırabilir?
 

Günümüzde rehabilitasyon alanında son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler, fiziksel engeli olan insanlara temel ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilmeleri için büyük bir fırsat sunuyor. Medi Touch Rehabilitasyon Sistemleri bilgisayar programları ile beyin travmalarında, omurilik yaralanmalarında, inme ve felç durumlarında, Serebral Palsi’li çocuklarda rehabilitasyonu daha keyifli ve kolay hale getirmeyi amaçlıyor.
Özel bir yazılım aracılığı ile çalışan ve el terapisi için HandTutor, kol ve omuz terapisi için ArmTutor, bacak ve diz terapisi için LegTutor ve farklı eklem ve bölgelere uygulanabilen 3D-Tutor aletlerinden oluşan sistem, işin içine bilgisayar oyunları da girince hastaları motive etme konusunda harikalar yaratıyor. Kardan adamı her vurduklarında ya da arabalarının yoldan çıkmamasını her sağladıklarında hastaların özgüvenleri daha da artıyor. Fonksiyonel rehabilitasyon, iş ve uğraşı tedavilerinde büyük destek sağlayan sistem sayesinde kardan adamı her vurduklarında ya da arabalarının yoldan çıkmamasını her sağladıklarında hastaların özgüvenleri de artıyor. Sistemin özel yazılımı sayesinde terapistler egzersiz programını hastanın hareket kabiliyetine ve ihtiyacına göre düzenleyebiliyor.

Sistemin İşleyişi

MediTouch ilgi çekici bilgisayar oyunlarını kullanarak hastanın ihtiyaç duyduğu ama sıkılarak yapılan egzersizleri daha güzel bir motivasyonla yapmasına imkan tanıyor. Böylece baş, beden, el, kol veya bacakta hastanın gerçekleştirmekte zorlandigi aktiviteleri biofeedback sistemini kullanarak beyine yeniden hatırlatıyor (beyin plastisitesini arttırıyor) ve fonksiyonel hareket kabiliyetini arttırıyor.

Hastalar sistemi evinde de uygulayabiliyor

MediTouch Rehabilitasyon Sistemleri rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde ve hastaların evlerinde kullanabileceği şekilde geliştirildiği gibi ihtiyaç halinde ülkemizin cok yabancı olduğu uzaktan bağlantı (tele-rehabilitasyon) ile de desteklenebiliyor. Örneğin hasta özel nedenlerden dolayı başka bir şehre ya da ülkeye gitmek zorunda kaldığında fizyoterapisti ile internet üzerinden bağlantı kurarak web kamerası aracılığıyla tedavisine devam edebiliyor.

Bu sistemden kimler faydalanabilir

MS hastaları, parkinson hastaları, felçli hastalar, kafa travması geçirmiş ya da omuriliği yaralanmış kimseler, ortopedik hastalar, Serebral Palsy’li çocuklar, vb. MediTouch’ın FDA ve CE onaylı HandTutor, ArmTutor, LegTutor ve vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilen 3DTutor aletlerinden faydalanabilirler. 

 
Toplam blog
: 16
: 2693
Kayıt tarihi
: 05.11.13
 
 

Bülent Özsezikli   Uzman Fizyoterapist    1976’da İstanbul’da doğdu. 1998 yılında..