- Kategori
- Gündelik Yaşam
Bir Gönül Adamı M. Kemal Yılmaz

Eski Aydın Milletvekillerimizden Mustafa Kemal Yılmaz, iki dönem Aydın Milletvekili olarak TBMM'de görevini onurla yaptı. ( 1965-1973 ). Bu yıllar arasında Aydın ve ilçelerini tüm kasaba ve köylerini adım adım gezdi. Aydın halkı ile bütünleşti. Aslında o sadece Aydın İli Milletvekili olarak görev yapmadı. Bütün Türkiye'nin Milletvekili olarak onurla, azimle hizmet bir verdi.
Anadolu'nun köy ve kasabalarından kim o'na bir işi için gittiyse, hemen yanında yer aldı.sorunlarına çareler aradı ve hiç bir menfaat düşünmeden yardımcı olmaya çaba gösterdi. Hiç birkimseye "bugün git, yarın gel" demedi. Bu konu da kendisinden yardım gören bir çok insanla görüştüm ve bilgi aldım. Ben bunları ezbere yazmıyorum.
İyi bir millitvekiliği olduğu gibi , iyi ve donanımlı iyi ve düzenli bir kültür adamıdır, aynı zamanda. Hatta ona " kültür baba" diyenler bile vardır. İlerlemiş yaşına rağmen Ankara'da bu karda, ve bu kışta Türk Kültürüne hizmet veriyor, Gazetelerden, dergilerden bizleri ilgilendiren her hangi bir yazıyı, bir haberi veya ilginizi çeken güzel bir makaleyi, bir şiiri kesip ve yüzlerce fotokopi çekmek suretiyle zarflayıp postahaneye kadar gidip sizlere üşenmeden göndereriyor. "bundan da zevk alıyorum " diyor... . Aslında o idealist bir öğretmen ve örnek bir kültür adamıdır. Kimi sözlmeriende " öğretmenliğin emeklisi olmaz " diyor...
Böylesine çalışkan ve böylesine üretken bir insandır M. Kemal Yılmaz... Tüm bunların yanı sıra iyi bir şair ve yazardır. Yayınlanmış 12 kitabı vardır. Kitaplarını da okullara, öğretmenlere, öğrencilere, hemşehrilerine, köy muhtarlıklarına, köy okuma odalarına parasız olarak hediye etmekten adeta adeta gurur duyuyor. Kimi zaman da fakir öğrencilere de hiç sezdirmeden , küçük düşürmeden yardım da ediyor.Amabunlar reklam olsun diye hiç bir kimseye de anlatmıyor.Verin elin alan elden daha hayırlı olduğuna inanıyor. Böyle bir gönül adamıdır...
M.Kemal Yılmaz, şiirleri ve yazıları için bir sözünde şöyle diyor:
"Şiirlerim, yazılarım, benim sevgili çocuklarım ve torunlarım gibidir. Onları zaman zaman bir çatı altında toplamak, birlikte olmak, onları öpüp okşamak gibi bir şey benim yaptığım. O ağaçlar, sizin beğenip beğenmeyeceğinizi akıllarının kenarından bile geçirmeden verirler meyvelerini. Onlar, sadece görevlerini yapmaktadırlar. Ben de o ağaçlar gibiyim. Acı ya da , tatlı , ekşi, yavan üretebildiklerim bunlar. Meyvelerimi hiç bir karşılık beklemeden dağıtıyorum. Aklım, gönlüm, deneyimlerim içtenlikle konuşur yazılarımla.
"Söz uçar, yazı kalır" ( Verba volant, scripta manent ) diyor ünlü latin atasözü.
Bunları söyledikten sonra M.Kemal Yılmaz sözlerine şunları da ekliyor. "Beni yetiştirenlere, sevenlere, destekleyenlere de teşekkür borçluyum. Yurt İçinde ve dışında çeşitli görevlerde ülkeme hizmet etme olanağını bana vefa borcunu ödemeğe çalışmak bir bakıma benim yapmaya çalıştığım. Haklarını helal etmelerini diliyorum" diyor. Sevgili M. Kemal Yılmaz.
Geçenlerde M. Kemal Yılmaz'ın dostları, yakınları, ailesi ve çocuklarıyla 90. Yaş Günü'nü özel bir pastayla kutladılar. Bu haberini geçen gün Ankara'dan M.Kemal Yılmaz'dan alınca ben de çok sevindim. Sevgili M. Kemal Yılmaz şimdi 90 yaşında. Ben de bu mutlu gününü kutluyor, daha nice sağlıklı yarınlara diyorum. ve de bu güzelim insanın ellerinden öpüyorum. Bu güzel anlamlı günün anısna kendilerine yazmış olduğum bir şiirimle daha nice aydınlık ve sağlık dolu yarınlara diyorum.
GÖNÜL DOSTU
M.KEMAL YILMAZ
Umurlu’dan çıkmış yola
Dilden dile Kemal Yılmaz
Işık olmuş sağdan, sola
İlden il’e Kemal Yılmaz
***
Ustaca halı dokumuş
İlim, irfanı okumuş
Aymazlara bir dokunmuş
Elden ele Kemal Yılmaz
***
Aydın İli’nin vekili
Dinamik bürokrat yetkili
Sözü güzel ve etkili
Sözün eri Kemal Yılmaz
***
Eğitimci, şair, yazar
Damla damla, azar azar
Aydın, Söke, Yenipazar
Sizden biri Kemal Yılmaz
***
Atatürk’e gönül vermiş
Varı, yoğu yere sermiş
Yunus olmuş çiçek dermiş
Bizden biri Kemal Yılmaz
***
Abdülkadir GÜLER
1- Umurlu Çiçekleri ( Şiirler ) M. Kemal Yılmaz, Kolalı Matbaası 2.Baskı Aydın 2006.
2- Hayatı ve Eserleriyle Umurlu’dan M. Kemal Yılmaz / Abdülkadir Güler, Kolalı Matbaası, Aydın 2007. s. 235.