Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bir insan bir şeyi başarıyorsa, onu herkes öğrenebilir

Bir insan bir şeyi başarıyorsa, onu herkes öğrenebilir
 

NLP’ de başarılı kişiler model olarak alınır ve zihin haritaları çıkarılır. Bu zihin haritaları kullanılarak diğer insanlar da başarıyı öğrenebilirler. Ancak, daha önce de söylediğimiz gibi NLP, sihirli bir değnek olarak kabul edilmemelidir. Yani, başarıyı modellemeyi öğrendikten sonra bizlerin de yapacağı çok şey var… Bilmek ve uygulamak… Uygulamadan, sadece bazı entelektüel bilgilere sahip oluruz... Önemli olana bilip, uygulamak…

NLP zaten bir tür modellemeyle yola çıkmıştır. Millton Ericsonn, Virginia Satir gibi terapistlerin, danışanlarında görülen süratli ve istenen sonuçlar, araştırmacıların dikkatini çekmiştir. Bu bakımdan bu terapistlerin başarıları ele alınarak modellemeye gidilmiştir.

Başarılı kişiler, bilerek ya da bilmeyerek birtakım aşamalar kaydediyor, birtakım yöntemler kullanıyor... Bu aşamaların, yöntemlerin tesbit edilip modellenmesi halinde bu modellere dayanarak yapacağımız çalışmalar da bizleri başarıya götürebilir. İş adamları, aynı işi yapan ve başarılı olan iş adamlarını modelleyebilir. Etkili bir eğitim için, bir öğretmen, beğenilen bir öğretmeni modelleyebilir.

Üniversiteye hazırlanan bir öğrenci kendinden önce üniversiteyi kazanan öğrencilerin neler yaptıklarına bakarak onları modelleyebilir. İnsan beyni referanslarla düşünür ve motivasyonda örneklerin çok büyük tetikleme etkisi vardır.

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..