Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hırslarımız bize ne kazandırır?

Hırslarımız bize ne kazandırır?
 

Hayattan hırsını alamayan bazı insanlar, çalışmak, hobilerine vakit ayırmak , okumak, yazmak, dinlenmek, spor yapmak, hedeflerin doğrultusunda çaba göstermek ve anlamlı bir yaşam sürmek gibi yapılacak bu kadar güzel şey varken hala diğer insanlarla uğraşarak anlamsız bir tatminsizlik ve mutsuzluk denizinde çabalayıp duruyorlar.

Egolarımız o kadar aşılamaz ve üstün ki, kendimizin mükemmel olduğunu, başkalarının ise hiçbir şey beceremeyeceği düşüncesiyle, başkalarına yardım etmek, destek vermek ve iyi ilişkiler geliştirerek geniş bir iletişim ve ilişki ağına sahip olup desteklenmek ve yardım görebilmek yerine, insanların eksiklerini bulmak, sürekli başkalarını suçlamak, moral bozmak ve hakir görmek gibi oyunlarla, kendimize bir paye çıkarmak sevdasındayız ne yazık ki bir kısmımız.

Bazılarımız da, bizi yok sayarak, suçlayarak ya da söylediğiniz her şeye karşı çıkarak reddeden insanların oynadığı bu oyunlara alet olup, öfke dizginlerimizi kontrol edemiyoruz.

Bu nedenle, psikolojik ayak oyunları ile, bizi öfke, korku ve üzüntü gibi olumsuz duygulara sürükleyerek moralimizi bozan, veya moralini bozduğumuz, bizi verimsiz kılan veya bizim verimsiz kıldığımız insanların yok sayma veya saydırma oyunlarına alet olmamalıyız. Aslında yok saymanın ağır bir ceza olduğunu doğal olarak hepimiz bilir ve küstüğümüz insanları yok saymaya çalışırız. Yok sayma psikolojik oyuna bir davettir. Göz teması kurmamak, arkamızı dönmek, ifade etmek istediğimiz duygu ve düşüncelerin reddedilmesi, söylenen ve yapılan her şey için suçlamak ya da suçlanmak. Kinayeli sözler, iğnelemeler, gizli mesajlar hepsi yaşam denen oyunun içinde karşımıza çıkan psikolojik tuzaklardır. Bu tuzaklar karşısında öfke, üzüntü ya da o kişiyi kaybetme korkusu taşırız. Bu oyunu oynayanımız ise, kendisini kazanmış kabul eder. Bir kere kazanmanın tadına varan ise bu oyunu cümle aleme karşı oynamaya da devam eder.

Oysaki hepimizin gözden kaçırdığı bir şey var ki, doğada az bulunan, en değerlidir.Hepimiz kendimizin tek ve değerli olduğunu düşünür ve bize bu mesajı veren insanları daha çok sever ve dost oluruz.Ancak unutulmamalıdır bizler gibi tek ve değerli olduğunu düşünen 7 milyara yakın insan yaşamakta yer yüzünde.Bir açıdan 7, 5 milyar tane tepkileri, duyguları, hayat bakışları, iç dünyaları aynı ya da benzerlik gösteren, ancak dış görünüşleri farklı ya da benzerlik gösteren bir topluluk, bir bakıma ortak amacı yaşamak olan bir ekibiz biz. İşte sırf ve sadece bu yüzden bu psikolojik oyunlara ne oyun kurucu ne de malzeme olarak müdahil olalım. Kendi doğamızı insanlığımızı ve paylaşımımızı insan olma sıfatını kendimize yakıştıracak şekilde yaşayalım ve yaşatalım.

 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..