Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Bir intihar, bir cinayet ve bir aşk hangisi “Saklı Kalan”

Bir intihar, bir cinayet ve bir aşk hangisi “Saklı Kalan”
 

Melis Birkan, Muhammet Uzuner, Meral Çetinkaya, Özgür Çevik, Burak Sağyaşar, Burak Sergen, Neslihan Yeldan, Ceyda Olguner, Esra Ruşan, Boglarka Csözs’ün rol aldığı Saklı Kalan ilk bölümüyle Show TV’de görücüye çıktı.

Yapımcılığını Esprit De Corps Productions, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı dizinin senaryosunu Funda Alp yazıyor.

Hani Şubat’tan tanıdığımız kalem.  Bir intihar, bir cinayet ve imkânsız bir aşkın bir ailenin hayatını nasıl değiştirdiğini anlatan dizi de bu sefer kalemini konuşturmuş.

Kalemini beğendiğim birkaç senaristten biridir. Farklı bir tadı var kaleminin. Burada da o farkı görmek dileğim.

Açıkçası benim için bir projede önce kalem geliyor. Sonra diğer ayrıntılara bakıyorum. Yani herkesin baktığı yerden çok önce kalem içerik diyenlerdenim.

Özlediğimiz oyuncuları da işin içinde görünce ayrı bir keyifli oluyor tabii.

İlk bölümünde jenerikle içine çekiyor dizi. En çok da jeneriğini beğendim. Renklerle öyküsünü anlatıyor sanki jenerik.

Sonra bir intiharla başlıyor dizi Cevher ailesinin yasak aşk yaşayan oğlunun Murat Cevher’in ( Muhammet Uzuner ) karısı intihar ediyor.

Bu intiharla ortaya çıkan yasak aşk Defne ( Melis Birkan) , ailenin müdahalesiyle evin büyük ve itilmiş oğlu Tarık ( Burak Sergen) tarafından başkasına vurduruluyor.

Denize atılan cesedin deniz altından yapılan çekimleri görsel olarak oldukça başarılıydı. Zaten çokça görüntülerle inandırıcılığı yüksekti işin.

Ve bir intihar ardından işlenen cinayetle dizi perde değiştiriyor iki yıl sonrasıyla başlıyor.

Defne kızımız Gülce yani ikiz kardeş oluyor bir anda.

Burada hemen aklıma Gönül Çelen’in ikizi geliyor. İntikam meleği ikiz kardeş ama kimse bilmiyor.

Bu ufak benzerlik kısacık gözüme çalsa da kurgusu farklı bir yorum üzerinden işliyor aman ha benim gibi siz takılmayın bu benzerliğe.

Zaman zaman geçmişi hatırlatarak Murat ile Defne aşkının başladığı yere gidip bir ileri bir geri olayları anlamamızı sağladılar.

O geçişlerle "Ah şu öğrenci kızlara arabasıyla çamur fırlatan aşk okları eros ne kadar bilindik" dedik.

Yani Murat’ın arabasının çamuru Defne’nin kalbine isabet etmiş.

Zengin adamın çamuru aşka dönüşüyor dedirten sahnelerle bağlanarak Murat Cevher’in Defne aşkını anlamamız sağlansa da ilk bölümde iki karakteri de sevemedim. Melis Birkan'ın oyunculuğunu beğensem de bu karakteri sevemedim.

Genel olarak ana karakterlerimizin tamamı arızalı tipler. Özellikle Tarık karakteri. Tarık karakterinin öyküsü bir cinayetin yükünü üzerinde taşıyan evin başarısız oğlu diplerde yaşayan bir karakter olarak çıkıyor karşımıza. Burak Sergen oyunculuğunu konuşturmuş burada.

Açıp açıp bir kitap gibi okunası oyuncu Meral Çetinkaya Cevher ailesinin annesi olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğimiz aristokrat ailelerin anne modeli. Kontrol elinde.

Cevher ailesi demişken Cevher seçimi de bir şeyleri çağrıştıran türden gibi…

Ve evin kızı Ece Cevher. Annesinin ölümünden babasını sorumlu tutan ve babasından uzaklaşan karakter.

Her eylemde boy gösteren arızalı başka bir karakter. Eylemlerde yer aldığı için değil tabi arızası zengin ailenin problemli çocuklarından.

Bu kızımız sayesinde bir eylem görüyoruz. Hayvan hakları eyleminden bir kare ve anlamlı bir kare.

Ve dizimizin şimdilik en masum karakterleri olarak öne çıkan Onur Cevher ve Ömer Oktay.

Yani Özgür Çevik ve Burak Sağyaşar.

Her iki oyuncuyu da ekranda görmeyi seviyoruz. Özgür Çevik’in Akademi Türkiye sonrası ekip olarak seyirci buluşmalarının birinde haberini de yaptığım için o dönemden bu döneme çok yol aldığını söyleyebilirim.

Burak Sağyaşar’a gelirsek son dönemin önemli çıkış yakalayan başarılı oyuncularından biri. Bu rolü de üzerine giymiş almış gitmiş. Ömer karakteriyle bu dizide de öne çıkacağını alıp yürüyeceğini düşünüyorum. Hatta dizinin fenomen karakterlerinden biri Ömer olacaktır diyebilirim.

Ve gecenin repliği Tarık karakterinden geldi.

Cevher ailesinin kuralı eğer mükemmel değilsen elenirsin.

Sen mükemmel olmayan bir babayı sevebilir misin?

Dizi ilk bölümüyle genel hatlarıyla böyle ilerken bir intikam süreci içerisinde işlenecek ikiz kardeş aşkının sinyallerini veriyor. Tabii ikiz kardeş olduğunu sadece biz biliyoruz.

Görüntü, çekimler çok iyi olsa da söylediğim gibi senaryonun Funda Alp’in elinden çıkmasından dolayı beklentim çok yüksekti.

Bu anlamda biraz hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Tabii ilk bölüm için bunu söylemek erken gelişmeler ne getirir izlemek gerekir ancak ne var ki bu seyir içerisinde genel izleyiciyi de AB’yi de tam kucaklayamaz dizi.

Senaryonun bu kadar arızalı karakterleri içinde barındırması seyirciyi ne kadar çekebilir. Yan komşu da İntikam aynı paralelliği taşırken.

Evet, böyle dizilere kaliteli işlere ihtiyacımız var ikinci kuşakta yayınlanması da doğru seçim ama biraz daha deneklere uyumlu işler de yapma gerçeği atlanılmamalı.

Tüm karakterleri arızaya bağlarsanız bu denekleri yakalamak da bu anlamda zor olur.

Yine de ilk bölüm için konuşmak erken sonraki bölümleri izlemek gerek yolu açık reytingi bol olsun diyorum.

oyatekin@gmail.com                                         

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Oya Tekin/ Yaşadıkça.com köşe yazarı

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..