- Kategori
- Yöresel Yemekler
Bir Kıbrıslı Kebabı, Şeftali kebap

Ben, sevmesine seviyorum, şu şeftali kebabını, ama, şimdilerde yapmıyorum. Kolesterol, tansiyon buna izin vermiyor. Çocuklar mangal yaktığında, kaçamak oluyor.
ONSUZ OLMAYAN, Karın yağı (TERP, koyundan daha lezzetli olur.) Önceden iyice yıkanır, sirkeli suda veya limonlu suda bırakılır.
Annem; DOMATESİN BOL OLDUĞU ZAMANLARDA,' LEZZET VERİR DER', bir domates rendelerdi. Maydanozu da, çok ince kıyar, fazlaca koymazdı. Baharatlardan, kara biber, biraz da kırmızı biber, tabii damak tadına göre, belki de değişik baharatlar da eklenebilir. Aşağıda verilen malzeme, iyice yoğrulur, ve terpler, kare şekinde kesilir, dolma sarar gibi sarılır, çift şişe dizilirdi
BİR PİDEYE; (KÖMÜRDE PİŞİRİLDİKTEN SONRA)
beşer tane Şeftali, maydanozla soğan, salata şekinde kesilmiş,
ne çatal, ne bıçak, paketleyin yiyin. AFİYET OLSUN.
ANNEMİN TARİFİ :
Bir kilo az yağlı kuzu kıyması
çok ince kıyılmış orta boy dört soğan,
Karın yağı, (terp, koyunun olsun)
KARA biber, AZ kırmızı biber.
BU sizlere ilk tarifim, bu konularda, güzel yazdığıma, pek inanmıyorum, ama bahar geldi, imangallar yanacak, bende sizlere, tam Bahar girişinde, bir sunum yapayım dedim. Bol şeftali kebaplı günler, buyurun, KIBRIS'TA SİZLERE İKRAM EDELİM. SEVGİLER, SAYGILAR.