Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Bir olalım birlik olalım

Bir olalım birlik olalım
 

Ülke demek, halk, toprak ve devlet yapılanması demektir. Devlet demek, yasalar ve kurumlar demektir. Bu kurumların başında kuşkusuz iç ve dış güvenlik teşkilatları yer almaktadır. Güvenlikle yetkili ve sorumlu kuruluşların “dip” unsurlarını da istihbarat birimleri oluşturmaktadır. Bilindiği üzere Emniyet Teşkilatı, TSK, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ve MİT Anayasal Kuruluşlar olarak görev yapmaktadırlar. Görev ve sorumluluk alanları genel hatları ile ilgili kanun maddelerinde detaylıca belirtilmektedir. Ayrıca açıklama yapmayacağım.

 

Asıl değinmek istediğim konu şudur ki, son zamanlarda güvenlik birimlerinde yer almakta olan ve en masum anlatımı ile ulusal çıkarları gözetmemekte ısrarcı davranan personelin etmiş oldukları yeminleri doğrultusunda T.C.’ne sadakat ilkelerine davet edilmeleri ile birlikte kamuoyunun gereksiz ve anlamsız gündemlerle meşgul edilmesi olacaktır.

 

Herkes her şeyi bilecek diye bir anlayış, yanlış bir bakış açısıdır. Kaldı ki bu yaklaşım bilinç noksanlığının yanında iyi niyetli olmamanın da bir göstergesidir. Güvenlik birimlerinin her türlü çalışmalarının özellikle istihbarat görevi yapmakta olan teşkilatların uygulamalarının çarşaf çarşaf sokak malzemesi yapılmasının ülkeye hiçbir kazanımının olmadığı açıktır.

 

Devletin kritik kurumları üzerinden siyasi çekişmelerin yapılması son derece tehlikeli neticeleri beraberinde getirir. Sn. Başbakan’ın bu konuya yönelik duyarlılığını beğeni ile takip etmekte olup kararlılığına olan inancımı belirtmeden geçemeyeceğim. Ne var ki, aynı duygu ve düşünceleri mecliste bulunan muhalefet partileri için paylaşamayacağım. İktidar partisi karşıtı olmak ülke çıkarları ile ilgili de olsa her bir oluşuma karşı olmak anlamını taşımamalıdır. Doğru ve isabetli olanı, yanlış bilgilendirmelerle, bilgi kirlilikleri ile esas üzerinde hatalı değerlendirmelerde bulunulmamasıdır. İnanıyorum ki kendileri de iktidar partisi olduklarında farklı bir yol izlemeyeceklerdir. Çünkü işin gereği bu şekilde işlerlik kazanır.

Medya guruplarının ve konu ile alakadar olan ülke genelindeki tüm oluşumların ülke kazanımları doğrultusunda çok daha titizlikle değerlendirmelerde bulunacakları kanısındayım.

Anayurt hepimizindir. Böyle de kalabilmesi için ortak yargıyı taşımakta olan her bir bireyin aynı duygu ve düşünceleri taşımakta olduklarına ilişkin kanaatim tamdır.

Bir olalım, birlik olalım. Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..