Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Magazin
 

Bir şarkısın sen yarışması ve ATV

Bir şarkısın sen yarışması ve ATV
 

İnsanların yarışma programlarını zevkle izlediklerini biliyoruz zaten. Ancak, reyting uğruna yıllardır bu yarışma programları çeşitli tartışmaları da beraberinde getirmiştir. En sansasyonel yarışma programlarından biri şüphesiz ki BBG'dir.

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran, kavgalarıyla, aşklarıyla, entrika ve ihtiraslarıyla kendini seyrettiren BBG yarışması, bana kalırsa bir nevi Brezilya Dizilerinin 2000'li yıllara uyarlanan versiyonuydu. Televizyon dünyasında yaratıcılık her ne kadar önemli olsa da, yapımcılar genellikle işin kolayına kaçıp uyarlanmış ve başarısını kanıtlamış olan yapımları tercih etmektedirler. Belki bunun sebeplerinden bir tanesi yeni fikirlerin zor çıkmasıyla birlikte maaliyetin daha fazla olmasıdır, bilemiyorum. Her ne olursa olsun, vaktini televizyonun karşısında geçirmeyi seven biz insanlar için medya her daim ilgimizi canlı tutacak yapımları ekrana getirmeye devam edecektir. Hepimiz biliyoruz ki, izleyicinin ilgisi bir programa odaklanmış ise, reklam verenler de( ki bu kitle medya kuruluşlarının varlıklarını sürdürebilmeleri açısından çok önemlidir) reklamlarını esirgemeyip programın devamını sağlayacaklardır. Aslında hepimiz bir kısır döngünün içerisindeyiz ve bu kısır döngü kırılmadıkça da, tercih edilen( bana kalırsa tercih ettirilen) programları seyretmeye devam edeceğiz. Kısır döngüden kastım şudur: Her ne kadar izleyici olarak bizler izleyeceğimiz programları seçmekte özgür olduğumuzu düşünsek de, bu seçim bizim için başkaları tarafından yapılmaktadır ve bizlerde sınırlı seçenekler arasında bize en uygun en yakın olanı seçmekteyiz. Bu en uygunların arasında da en çok tercih edilenler de reklam gelirinden daha fazla faydalanabilmektedir ve ekrandaki ömrü daha fazla olmaktadır. Bahsettiğim bu kısır döngü olayını ve tercih seçeneklerimiz hakkında başka bir blog yazımda ayrıntılı değinmeyi düşünüyorum ve asıl konuma dönecek olursam, sizlerle hoşuma giden yeni bir programı paylaşmak istiyorum.
BİR ŞARKISIN SEN

ATV'de Cumartesi akşamı başlayan bu yarışmada bir çok yarışma gibi yurt dışında denenmiş ve başarısını kanıtlamış bir format olmakla birlikte, bana kalırsa gayet cici ve eğlencelidir. Türkiye'nin bir çok yerinden seçilmiş çocuklar, yaşlarından büyük olan ve yeni nesil tarafından unutulmaya yüz tutmuş şarkıları seslendiriyorlar. Bu programda çocuklar değil şarkılar yarışmaktadır. Her ne kadar çocuklar yarışmasa da, şarkıları oylarken eminim ki bir çoğumuz duygusal davranacak ve en çok kendimize yakın hissetiğimiz çocuğun şarkısını oylayacağız.
Yarışmada hoşuma giden şey çocukların harika sesleri, cicili bicili oluşları ve kültürümüzü yaşatmaya çalışılmasıdır. Program benim ilgimi fazlasıyla çektiyse de, halkın genelinin ne kadar ilgileneceği konusunda bir öngörüm yok. Fakat tüm yüreğimle programın tutmasını ve yayına devam etmesini diliyorum.
En azından kardeşlerimle seyredebileceğimiz, güzel, eğlenceli, öğretici ve seviyeli bir programımız olur.
Tebrikler ATV

 
Toplam blog
: 125
: 1808
Kayıt tarihi
: 24.05.07
 
 

Bir gün elle tutulabilen, mürekkep kokusu içine çekilebilen GERÇEK bir gazetede köşe yazıları yaz..