​ Bir tatil anısı / Gezi - Tatil / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bir tatil anısı

Bir tatil anısı
 

alıntı


İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Allah onuda bize nasip etmiş biraz çile çeksin diye. Çocukluğumda yaz tatillerinde denize girmek için, İstanbul'a gelirdik ailece. Şimdi kilometrelerce yol katedip nerelere gideceğimizi düşünüyoruz. Tabii o da imkanı ve zamanı olanlara.

Otuz otuzbeş yıl önce gittiğimiz Avrupa'da sahil beldelerinin denizine bu günde giriliyor rahatlıkla. (Övünmek gibi olmasın ben Avrupa'dayken lafı pek havalıydı bir zamanlar). Bizim tuz ve su kalitesi bakımından en ideal ölçülere sahip Marmaramız ağır hasarlı sayemizde.

Neyse yıllar evvel, daha sayın Başbakan bizi uyarmadan çok önce biz kıt aklımızla akıl edip üç evlat sahibi olmuşuzda pek bir iyi etmişiz. Gerçi babasız üç evlat büyütmek güzel yurdumda ne kadar zor yaşamayan bilemez. (Hele annenin ekonomik ve kültürel bağımsızlığı yoksa düşünmek bile istemiyorum.)
Allah'ın yardımı ve izniyle çok şükür hepsi büyüdü, okudu böylece bu naçizane annede vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmiş oldu. (Çocuklarla beraber büyür sonra da böyle öğünürüz ya, pek hoşuma gitti bu laf kırk yılın başı.)
Büyük oğlum İstanbul'da, ortanca Kemer'de, küçük İtalya'da. Görüyorsunuz dağıtım çok iyi. Üstelikte uluslararası. Durum böyle olunca, bende ne yazlık derdi var ne de Avrupa. (Çekilen özlem ve merakları saymassak.)

Ben oğlumu, torunumda amcasını özleyince 15 gün kadar Kemer'e gittik. Özlem giderdik. Biliyorsunuz Kemer güzel Antalya'nın en popüler yazlık yerlerinden. Çok güzel bir doğaya sahip. Antik değerleri tertemiz deniziyle doyumsuz bir belde. Gerçi bizim ülkemize has çarpık kentleşme oradada bütün ihtişamıyla kendini göstermeye başlasada.

Ben oğulları özleyip sık sık gidince dostlar takılıyor bana. Oh, oh, Kemer Torino gezip duruyorsun, gözümüz yok ama diye. Bende hemen cevaplarını veriyorum pek bir eyleniyorlar. Çocuklarım nerede olurlarsa olsunlar, Etopya'da olsalar ben yine koşa koşa onların özlemiyle giderim. Allah bana sağlık ve güç verdiği müddetçe. Arada onlarda geliyor zaten. Sonrası Allah Kerim.

İnşallah Milliyet Blog doslarıylada bir Kemer gezisi yaşarız ilerde kimbilir.
Şimdilik tatil bitti. Bu yaz leyleği biraz havada görmüş gibiyim. Her ne kadar hiç leylek görmemiş olsamda. Hepinize güzel bir yaz diliyorum. Tatile gidebilenlere de doyumsuz dinlenmeler. Ve uzun bir kışın ardından üç aylık tatilleri için bütün çocuklarıma ve gençlere de.. Bütün güzellikler ve sevgiler sizinle olsun
Cansın Erol

 
Toplam blog
: 181
: 613
Kayıt tarihi
: 15.01.08
 
 

Öğretmen olan anne ve babam. Ankara'da geçen cocukluk ve gençlik yıllarım. Evimize sık,sık gelen bab..