Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Bir tv gençlik dizisi

Televizyona baktığınızda bir çok dizi görürsünüz. Sevindirici bir gelişmedir bu çünkü Türk dizisi atağa kalkmış ve birçok izlenelisi dizi üretmeyi başarmıştır.

Tabi ki bunlarda Amerikan "sit-com" tarzından esinlenmiş birçok dizi de mevcuttur. Bunlardan bazıları da gerçekten de komik olmayı başarmışlardır ve kuşkusuz bunda senaryonun rolü ve oyuncunun( daha doğrusu eski bir tiyatrocunun) rol yapabilmedeki başarısı göz kamaştırıcıdır. Bazı "sit-com"lar ise, o kadar başarısızdırlar ki, her söylenen cümlenin arkasından gelen gülme efekti, kişiye "Tüh, yine gülemedim!" dedirtmektedir.

En çok ilgi gören dizilerden biri de "Kurtlar Vadisi"dir. Öylesine başarılı olmuştur ki, sinemaya uyarlanmış ve hatta Amerikan bakan bile bu film hakkında görüşlerini belirtmiştir. Kuşkusuz, bu dizinin de, diğer başarılı diziler gibi, bu dizinin de, iyi bir senaryoya ve iyi oyunculara sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak bu kadar ilgisiyi salt buna mı bağlamalıyız?

Kanımca diğer bir sebep de, bizim toplum olarak şiddete meyilli oluşumuz ile açıklanabilir. Yoksa, suç işleyen bir çocuğun, bu dizideki bir karaktere özendiği şeklindeki açıklamalarını başka nasıl açıklayabiliriz ki?

Bunların yanı sıra Türkiye'nin sahip olduğu gençlik potansiyeli, televizyon sektöründe de iyi kullanılmamaktadır. Evet, bir çok genç oyuncuya dizilerde şans verilmektedir ancak bir tane gençlik TV dizisi varlığından sözetmek imkansızdır.

Avrupa'da bu tip TV gençlik dizisine rastlamak mümkün iken, Avrupa'nın en fazla genç nüfüsüna sahip olan Türkiye'de neden bir TV gençlik dizisi yoktur? Kuşkusuz bunu anlamak güç...

Bence, gençliğe bir yeni bir TV dizisi "hediye etmenin" sırası gelmiştir. Bu dizide, başta komedi unsuru olmak üzere, komedinin harmanladığı diğer tüm "gençlik unsurlarına" yer verilmelidir. Buna örnek olarak, benim de bir zamanlar çokca seyrettiğim, şimdi de yayınlanmasını istediğim, "Coupling UK" dizisinin Türk versiyonu olabilir. Haftada bir kere, günde reklamsız yarım saat(veya reklamlı bir saat) olarak gösterilebilir. "Komedide İngiliz mucizesi" olarak lanse edilen bu TV gençlik dizisine nispet olarak, "Gençlik dizisinde Türk mucizesi" olarak yeni bir TV dizisi üretilebilir?

Neden olmasın?

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..