Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '21

 
Kategori
Müzik
 

Biraz Pop Biraz Alaturka

Oğuzhan Koç 'Yoksa Yasak' çalışmasını ardından sözü ve müziği kendisine ve Çağrı Telkıvıran’a, düzenlemesi ise Çağrı Telkıvıran‘a ait olan yeni şarkısı 'Aşkın Mevsimi' ile biraz pop biraz alaturka efkar rüzgarları estirmeye gelmiş. Oğuzhan Koç ve Çağrı Telkıvıran uzun bir süredir müzikal simyaları çok iyi tuttu ve her yayınladıkları şarkı iyi bir ivme yakalıyor. 'Aşkın Mevsimi' Aralık ayının rehavetine uygun hem naif hem de eğlenceli bir şarkı çıkmış, mis gibi olmuş. Bence Oğuzhan Koç akustik tavırlarından vazgeçmemeli özünü buldu elinde tutmalı..
 
 
Bildiğiniz dizi müziklerini unutun
 
Evet biraz iddialı bir giriş olmuş olabilir ama çokta abartmış sayılmam. Star TV'nin iddialı yapımlarından ve geçen hafta başlayan 'Kaderimin Oyunu' dizisi görücüye çıktı. Dizi müzikleri bir yapımı en iyi yansıtan iş olduğunu düşünüyorum. Hafızalarımızda yer almış hala bir yerde duysak tepki vereceğimiz güzel enstrümantal yapıtlar var. 'Kaderimin Oyunu' dizisinin jenerik müziğini Derya Uluğ seslendirmiş. 'Sana Çıkıyor Yollar' adıyla da geçen hafta dijital mecralara da servis edildi. Tanıtımlar çıktığında şarkının tamamını bende deli gibi aradım ama youtube'da sadece bir kaç saniyelik olanı mevcuttu. Sonra şarkının künyesini öğrendiğimde; sözü ve müziği Ender Gündüzlü ve Ümit Sergin'e, düzenlemesi de Metin Arıgül'e aitmiş. 
 
Gerçekten bir çok dizi müziği kulağımızda yer aldı ama 'Sana Çıkıyor Yollar'ın bambaşka bir naifliği varolduğunu düşünüyorum. Derya'nın şarkıya yumuşak vokaliyle girmesi ve hissiyatı vermesi hepimizi çok etkiledi. Bu şarkı sadece dizi müziği olarak kalmamalı solo olarak da patlaması gerektiğini düşünüyorum çünkü olması gereken bu.
 
 
Kısa kısa
 
Mela Bedel söz ve müziği kendisine, düzenlemesi ise Segah’a ait olan yeni şarkısı ‘Kendine İnan’ ile dinleyicisini güçlü olmaya ve içlerindeki potansiyeli keşfetmeye davet ediyor. Derinliği olan şarkılar yazmaya her zaman özen gösteren Mela’nın bu çalışmasına bir kulak verin.
 
Deniz Seki sözü ve müziği Ayla Çelik imzalı yeni şarkısının hazırlıklarını tamamlamak üzereymiş. Okumaları biten şarkının düzenlemesini geçmişte Seki’nin birçok başarılı şarkısında imzası olan Murat Yeter yapmış. Seki, Kemal Başbuğ yönetmenliğinde çekilecek video klip çalışması tamamlandıktan sonra yeni şarkısını dinleyenleri ile paylaşacakmış.
 
 
Neler dinledim?
 
- Oğuzhan Koç - Aşkın Mevsimi
- Sıla - Rüyanda Görsen İnanma
- Dicle Olcay - Zamanında (Akustik)
- Bengü - Bende Hüküm Sür (Akustik)
- Fatma Turgut - Hata
- Özgün - Mümkansız
- Derya Uluğ - Sana Çıkıyor Yollar
- Cansu Kurtcu - Dünyanın En Güzel Sırrı
- Emrah Karaduman & Emirhan Çakmak - İllallah 
- Gülçin Ergül - Birbirimize İyi Gelmiyoruz (Akustik)
- Feride Hilal Akın - Aşk Her Şeyi Affeder Mi? (Akustik)
- Rabia Tunçbilek - Sevdan Celladımdır
- Mehmet Uslu - Ne Yaparsan Yap
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..