Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Biri açık öteki gizli iki çatı

Biri açık öteki gizli iki çatı
 

Bakalım Hangi Çatı Üstüne Yuva Yapacak


Türkiye doludizgin Cumhurbaşkanlığı seçimine koşarken, Türk Milleti yine bir oldubitti yasa tasarısı ile karşı karşıya.

TBMM’sine sunulan “Terörün Sona erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Sağlanmasına Dair Yasa Tasarısı” hem zamanlaması hem de ismi itibariyle çok manidar!

Sağduyu sahibi hiç kimsenin itiraz edemeyeceği bir isme ve zamanlamaya sahip…

Türk halkı İlk defa kendi oyu ve iradesi ile kendi cumhurbaşkanı kendi seçecek!

 İki çatı adayının da PKK’nın hükümran olduğu bölgede yaşayan seçmenin oyuna ihtiyacı var.

Bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkan CHP+MHP+vatanseverler, öbür tarafta vatanı eyaletlere ayırmakta sakınca görmeyen AKP+HDP+ PKK ve yandaşları...

İlki resmen ilan edilmiş,  diğeri fiilen oluşmuş iki ayrı çatı!

Şu bir gerçek ki AKP iktidarının akıl hocaları Türk Milletini iyi analiz etmiş!

Sloganlarla memleketi bölüp parçalamanın daha zahmetsiz, tepkisiz ve de kolay; anayasa ve yasalara karşı suç işlemenin mubah, işlenen suçtan kurtulmanın da mümkün olabileceğini de keşfetmiş.

Ne zaman Anayasa ve yasalara karşı suç sayılan bir eylem ve fiil içinde olsalar, çarpıcı bir slogan bulup milletin kulağına üfürüyorlar.

Açılım türküsü söylemeye başladıklarında,  PKK karşısında Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Türk Devletini mağlup ilan etmenin adını;  “Anaların Göz Yaşı Akmasın” koymuşlardı.

Bu sloganı da, okumadan, yazmadan yaşayan, biat kültürü ile yetişmiş, araştırmayan taklitçi taban çok tuttu.

Kandildeki karayılan, boz yılan, engerek yılanı, akrebi ve çayanı “Anaların gözyaşı akmasın” sloganı ile Türk Asker kışlasına hapsedilince boş kalan meydanı dolduruverdiler.

Platolar, yaylalar, düz ovalar onlara kaldı. Köpeksiz köyde değneksiz gezdiler.

Kuzey Irak’taki Barzani’nin peşmergesi gibi silahları ile cirit atarak galibiyetin tadını doyasıya çıkartılar. Ve de çıkartmaya devam diyorlar.

Olup biten karşısında Türk Milleti suskun!

Gören de  “üstüne ölü toprağa serilmiş” zannedecek…

Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği “Türk gençliği” deyim yerindeyse olup bitenlere “Öküzün Trene Baktığı” gibi uzaktan sessiz bakıyor.

Mahşerin 3 atlısı fırsat buldukça, devleti yönetenlere meydan okumayı sürdürürken, bazen üstü örtülü bazen de üstü açık tehdit etmekten hiç çekinmiyor.

Bu ahval ve şeriat içinde Devleti yönetenler, pardon yönetemeyenler “2 Eylül’ün ünlüleri gibi işledikleri anayasal suçlardan korunmak için kendilerine yasal zırh hazırlamakla meşgul!

Gerçekten hazırlanan yasal zırh PKK ile ilgili suçları mı kapsayacak, yoksa 17 Aralık operasyonu ile su yüzüne çıkan olayları mı örtbas edecek, iki bilinmeyenli denklem gibi tartışmaya çok çok açık!

Türkiye’nin çatısı çöktü çökecek, umarım Atatürk’ün zeki ve çalışkan sıfatları ile yücelttiği aziz Türk Milleti, birlik ve bütünlüğü üstüne oynan kötü oyunu bozar!

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..