Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Biri sağı tutar biri solu milletin evde yok yağı, köyde yolu

Biri sağı tutar biri solu milletin evde yok yağı, köyde yolu
 

Ülkede bir sol var, bir sağ ama milletten haberi yok kimsenin. Amaçları kendi partilerini yükseltmek bir yere çıkarmak. Bilmiyorum başka devletlerde nasıl oluyor ama bizim ülkemizde seçimler yaklaşırken, baştakileri bir çaba sarar. Her gün kongre yaparlar. Her gün bir televizyonda konuşma. Halkla bir olunur, halk sevilir ve halktan biri gibi görünürler.

Örneğin; seçinler öncesi bazı ödemeler yapılır, çiftçiye destek parası verilir, memura zam verilir. Bunların hepsi göstermelik 5 yılda bir yapılır nedense. Ama seçimden sonra kimse verdiği sözleri tutmaz hatta hatırlamazlar bilene. Seçmenin oy sonrasında evinde ne var, ne yok onu bilmezler. Artık seçilme işi bitti mi tekrar kürsülerine dönerler. Bir tartışma başlatır, diğeri karşılık verir. Günleri böyle geçer.

Bunun sağı solu yok, bunu herkes yapıyor. Mecliste sağ sol kavgası oluyor. Köşe yazarları kendine bir taraf seçiyor. Her gün biri bir ayrı yazıyor. Olay aynı ama yorumlar farklı oluyor. Ama hiç durumdan şikâyet eden olmuyor. Biri çıkıp sağı solu hiç önemli değil yuhalasa, ya hep halktan olun ya da yok olun diye. Ama bunu yapacak olan yok. Yapanda milletin menfaati için değil kendi menfaati için yapıyor.

Ben bu zamana kadar okuduğum köşe yazılarında hiç iki tarafını tutan bir köşe yazısı görmedim kesinlikle bir tarafı tutuyor. Yani tarafsız bir köşe yazarımız bile yok. Köy de yol kavgası, evde yağ kavgası mecliste de sol sağ kavgası devam etsin. Halk 5 yılda bir gördükleri milletvekillerini alkışlasın bu hayatta böyle dönüp gitsin…

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..