Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Biten bir ilişkinin ardından toparlanma rehberi

Biten bir ilişkinin ardından toparlanma rehberi
 

Olanı Kabul Edin

Biten bir ilişkinin ardından yaptığımız ilk hata bu oluyor. İlişkimizin sona erdiğini kabul etmek istemiyoruz. Zor geliyor. Sebep ne olursa olsun sevgiliniz artık bu ilişkiyi devam ettirmek istemiyor. ''Hayır, o da beni seviyor! Bu ilişki bitemez'' gibi düşünceler size fayda sağlamaz. Bu durum çoğu kişi için yenilgiyi kabul etmek gibi algılanır. Bu yüzden kabul etmekte zorlanırız.

Unutmayın! İyileşmenin ilk koşulu, olanı olduğu gibi kabul etmektir. Ne kadar zor gelse de bunu yapmalısınız. Sonrasında emin olun rahatlayacak ve daha sağlıklı düşünmeye başlayacaksınız.


Soğukkanlılığınızı Koruyun

İlişkinizin bittiğini olgunlukla kabul edin. Taciz etmeyin, abartılı hareketlerden kaçının, araya birilerini sokmayın, karşısına geçip ağlamayın.

Acıların çocuğuyum moduna girmeyin. Kurban rolüne bürünmeyin.

Kısacası sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın. Unutmayın! Eski sevgilinizi geri getirmek adına yapacağınız her hareket özsaygınızdan götürecektir. En önemli şey kendinize olan saygınızdır. Birileri hayatınızdan çıkabilir, kayıplar yaşayabilirsiniz. Gidenin yerine her zaman yenileri gelecektir. Ancak özsaygınız azaldığında yerine koymak çok daha zor olacaktır.


Takip Etmeyi Bırakın

Sosyal medya hesaplarınızı bir süreliğine kapatın. Eski sevgiliniz ne yapıyor diye takip etmeyi bırakın. Göreceğiniz her foto, ileti vs canınızı sıkmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Ortak arkadaşlar vasıtasıyla da ne yaptığını soruşturmayın.

Eski sevgilinize ait eşyaları kaldırın. Atın veya yakın demiyorum. Unutmayın, onlar sizin anılarınız. Her şeyi geride bıraktığınızda dönüp bakacağınız şeyler olacaktır.

Odağınızı eski sevgilinizden alıp kendinize çevirin. Zor olacağını biliyorum ancak, artık en önemli kişiyle yani kendinizle ilgilenmelisiniz.


Uzaklaşın

Şu an zihniniz tıpkı fırtınalı bir okyanus gibi. Bu fırtınada geminizi yüzdüremezsiniz. O yüzden sakinleşmeniz, kafayı toplamanız gerekiyor.

Bulunduğunuz durumdan uzaklaşın. Bir yerlere gidin. İmkanınız varsa şehir dışına çıkın. Bir kaç gün bile yeter. Bir süre telefonunuzu kapayın veya görüşmelerinizi minimuma indirin. Eski sevgilinizle görüşmeyin. Karşılaşacabileceğiniz ortamlara girmemeye çalışın.

Kendi başınıza kalmalı ve olan biten hakkında düşünmelisiniz. Ayrılık sonrası sendromu, kısa sürede çözebileceğiniz bir şey olmasa da uzaklaşmak şu an için yapabileceğiniz en akıllıca şeydir.


Sosyalleşin ama Nasıl?

Bu yanlış anladığımız en önemli kısım. Sosyalleşmek iyidir. Yani odağımızı değiştirmek ve rahatlamak için yapacağımız her türlü sosyal faaliyet iyidir. Ancak sosyalleşmek adı altında şu hataları yapmayın;

Arkadaşlarınızla buluşun ama eski sevgiliniz hakkında konuşmayın. Arkadaşlarınız iyi niyetli de olsa söyledikleri ile kafanızı karıştırabilirler. Başka şeylerden konuşun.

Alkol almayın. Kontrolünüzü kaybedip pişman olacağınız şeyler yapabilirsiniz.

Çivi çiviyi sökmez! Eski ilişkinizi unutmak adına yeni birisiyle ilişkiye başlamayın. Yeni ilişkiniz size fayda getirmeyecektir. Hem kendinize hem de ilişki kurmaya çalıştığınız kişiye zarar verebilirsiniz. Deneyimlerime ve karşılaştığım bir çok vakaya dayanarak bunun hüsranla sonuçlanacağını söyleyebilirim. Unutmayın! Sizin yara bandına değil, tedaviye ihtiyacınız var.

Yeni ortamlara girin ve yeni insanlarla tanışın. Ama sadece arkadaşlık kurun. Arkadaşlığın yani gerçek sosyalliğin tadını çıkarmaya çalışın.


İçinize Dönün

Buraya kadar ne yapmamanız gerektiğini sanırım anlatabilmişimdir. Hatırlayın! Bizim işimiz kendimizle. Önce kendi içimize dönüp hesaplaşmamız gerekiyor. Bunu yapmazsanız eğer, ilişki size acı vermeye devam edecektir. Sonunda ise daha büyük problemlere yol açacaktır.

Bu aşamadan sonra artık kendi içinize dönmeli ve temizlik yapmalısınız. İlişkide -ve daha önceki ilişkilerinizde de- yapmış olduğunuz hataların farkına varın ve bunları bitirin. Korkularınızı fark edin ve bunlar üzerinde çalışın.

Yani; yanlışını fark et ve bitir, yerine yenisini-doğru eylemi koy, korkunu dönüştür, sevgiyle devam et!


Destek Almaktan Çekinmeyin

İlişkiler hayatımızın en önemli parçası. Öyle ki mutlu bir ilişki bizi bulutların üstünde gezdirirken tersi bir durum bizi en dibe vurdurabiliyor.

Eğer ilişkiniz sizi dip yaptıracak kadar etkilediyse çıkış için destek almanız iyi olacaktır. Bir psikologdan ya da Yaşam-İlişki Koçundan destek almaktan çekinmeyin.


...Ve Son Olarak

Buraya kadar okuduğunuz tavsiyelerle bir çok yerde karşılaşabilirsiniz. Ancak birazdan yazacaklarım işin özünü size anlatacak.

İlişkiler tesadüfen hayatımıza gelmez. Her bir ilişki sizi, size daha iyi anlatmak, kendinizi tanımanız için gelir. Karşınızdaki insan sizin aynanızdır. Size aynalık eder. Güzel şeylerle birlikte size korkularınızı gösterir.

Şimdi kendinizle yüzleşme zamanı. Bakın bakalım eski sevgiliniz size hangi korkuları hissettirdi? Sorun kendinize. Değersizlik, sevgisizlik, onaylanmama, takdir edilmeme, başarısızlık, yetersizlik, kaybetme. Bu korkuları yada başka hangi korkuları size yaşattı. İşte yüzleşmeniz gereken asıl şey budur.

Unutmayın, sonu mutlulukla ya da ayrılıkla bitsin her ilişki sizin daha iyi olmanız adına gelir. Bu gerçeği görürseniz biten bir ilişkiden sonra yeniden doğar ve size en uygun insanı hayatınıza çekebilirsiniz.

Korkularınız fark etmeyip dönüştürmediğinizde size yine bu korkuları yaşatacak-hissettirecek yeni kişiler hayatınıza girecektir. Yani senaryo aynı kalır, sadece oyuncular değişir. Hep aynı ilişkileri yaşıyorum dediğiniz nokta işte burasıdır. Korkularınız temizleyin ki hayatınız değişsin Dostlar.
 

 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..