Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Biz adına 'dostluk' diyoruz; ama dostlar?

Gözümde öylesine büyüttüğüm insanlar vardı ki, şu sıralar artık hiç değerleri yok sanki. Gözümden düştükleri yerde kaldılar, her ne kadar eski güzel anılar olsa da.. Eskiden böyle değildim ben aslında. Dostlarımı çok başka severdim. Dünya bir yana onlar bir yana derdim, ama yanıldığımı görünce de bazen böyle gözümden düştükleri yerden kaldırasım gelmiyor açıkcası. 

Aslında bazı olaylar insanın gözlerini açmıyor değil. Hem aşk ilişkilerinde olsun, hem arkadaşlıkta, hem ailede.. Öyle bir an oluyor ki, senin yaptığın bir hata yüzünden aranız limoni oluyor ama aslında o kadar hayırlı bir olay olmuş oluyor ki; iyi ki de böyle bir hata yapmışım diyorsunuz. Aslında bir nebze bilerek risk almak gerek hata yapmak için.. Dostların da yüzünü bu şekilde görebiliyorsun.

İki günlük tanıdığı kız/erkek için en yakın dostunu satanlar olmuştur aranızda. Eminim olmuştur. Genelde duygusal mevzular işin içine girince dostluk nedense toprağın altına gömülüyor. Böyle işe de dostluk diyenlerimiz var tabi. Fakat bizim gibi dostlarına kendinden çok değer verenler adına "dostluk" diyor işte. Üzülen, kırılan, haksız olan hep biz oluyoruz. Karşı taraf hiç sütten çıkmış ak kaşık değil.

İnsanlar bir olayı yargılarken, karşısındaki insanı suçlarken hiç o tarafın penceresinden bakmıyor olaya. İste üniversiteye gitsin bu insan, ister ilkokul mezunu olsun, bu böyle. At gözlüklerini her konuda takıyoruz. Aslında kendimizi bilgi alanında geliştirmeye değil de, olaylara bakış açımızı genişletmekte geliştirseydik, bu toplum böyle olmazdı zaten. Her seferinde haksız biz olmazdık. Hadi haksız da olurduk, ama en azından yarı yarıya haksızlığı paylaşırdık.

İki günlük dünyada neden insanlar birbirlerini basit şeyler için kırarlar ki. Ölüm, her an kapımızdayken neden sevdiğimize sevdiğimizi söylemeyip, onu üzer ya da neden dostumuzun kıymetini bilmek için çabalamayız bilemiyorum. Adı üzerinde, bakış açımız bu.. Daha fazlası sınırları zorluyor..

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..