Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Biz ne bırakıyoruz.

Biz ne bırakıyoruz.
 

Aşkta erkeğin zaferi kaçmaktır. Napoléon demiş valla kadınlar değil.


Merhabalar, biraz aradan sonra (sanmayın ki bu arada da boş durdum) tekrar birlikte olmak çok keyifli. Her ne kadar piyasalar, haberler keyifli değilse de hayatın devamı açısından yaşamımıza bazı şeyleri de katmak zorundayız. Yoksa, toplu cinnet sonucu birbirimizin ümüğünü sıkacağız.

Hoş belki istenen o da, biz anlamazlığa geliyoruz. Kim bilir? Neyse; bugün sizlerle, teyzesi olduğum kuzularımdan birinin (Pina) benimle ve kağıtlarla paylaştığı hislerini, onun da iznini alarak sizlerle paylaşmak istedim. Belki çocukça bulacaksınız. Ama ben kelimeler arasındaki saklı kırgınlığı, yalnızlığı ve kızgınlığı anlamanızı, görmenizi istedim. Daha 20li yaşlarının ortasında ki bu gencin bu kadar kırgın olmasını kabullenemedim. Bir taraftan “ne olacağı” diğer taraftan “kimle olacağı” bir başkası “duygularının nasıl harcandığı” “okul, memleket, ” derken sevgi gitmiş, biryerler de saklanmış. Aynı duyguları bir erkek kuzumda hissedebilirdi, belki de hissediyor bile. Önemli olan cinsler arasında artık özverili, diğer gamlı duyguların olmaması. Biz çocuklarımıza ne bırakıyoruz Allah aşkına! Kalpleri kırık, ümitsiz, sevgisiz, egoist bir nesil. Haydi hayırlısı. Biz daha hala birbirimizi yiyeduralım. İşte o duygular! İnsanlıkla Bağlantı Halinde Olamayan Erkekler Sanırım benim yaş grubum ( 25-30) kadınlar deliliği benimsemiş durumda belki de akıllı oluşumuzu böyle gizlemeye çalışıyoruz. Oysa, insanlıkla bağlantı kuramayan erkekleri seçmesek hiç de bu durumda olmayacağız fikrimce…

Peki, kimdir bu insanlıkla bağlantı kuramayan erkekler!??? Nerde bulunurlar? Nasıl yaşarlar? Cevabı çok basit; bir adım uzağımızdadırlar. Kendilerini ispatlama, üstün görme çabası peşinde koşarken aslında insanlıktan uzaklaşıyor erkekler… Bunun tabi ki farkındalar çünkü onlar insan olmamayı çoktan kabullenmişler. Kadın onların gözünde onların kaburgasından yaratılmış bir varlık… Özellikle bu günümüz ilişkilerinde ön plana çıkıyor. Kadının ağzından çıkan her kelime erkeğin sinirine dokunuyor, bunlardan en popüleri ise “nerdesin” olanı, nerde olduğunu söylemek o kadar zor ki bir erkek için… O an güçlü olma durumunda olmak zorunda, nerede olduğunu söylerse güçsüz olacak ya aklı sıra !!!... Hemen savunmaya geçer erkek “bana hesap mı soruyorsun?” der. Kadın için hep derler ya “ herşeyi karmaşık hale getirir” diye, ama bence ilişkileri karmaşık hale getiren erkeklerdir. Erkekler için kadın susmayı bilendir. Ama günümüz kadını bence sonuna kadar haklı bu teknolojinin içinde bu ilişkiler nasıl sürsün? Açılmayan telefonlar, engellenen msn’ler, cevap verilmeyen e-postalar… İşte bu erkeğin “es alma” noktası, kaçışı… Sonra mı ne oluyor? Onlar yapmak istediklerini yapıyorlar. Çünkü onlar herşeyi yapabilirler, ama biz asla. Biz, kadınlar “es” nedir bilmeyiz… Flört ederken “iyi ve anlayışlı sevgili”, evlenince “iyi, anlayışlı ve sorumluluk ahibi bir eş” ve çocuk doğurduğunuzda da ”iyi, anlayışlı, sorumluluk sahibi ve fedakar “ bir anne olmanızı bekler erkek… Peki, bunları hak etmek için ne yapar? Hiçten öteye gitmeyen, kendi merkezli şeyleri… Bence biraz düşünüp kıymetini bilmeliler, kıymetlerini bilenlerin.
 
Toplam blog
: 97
: 395
Kayıt tarihi
: 15.04.09
 
 

Felsefe, edebiyat, bu alem, öteki alem, uzay, evrensellik; kısacası genelin, "aman canım işin mi ..