Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '07

 
Kategori
Blog
 

Blog kişilikleri - I

Blog kişilikleri - I
 

Birbirimizden bir “tıklama/klik” kadar uzak olduğumuz bu ortamda nasıl kişilikler mevcut dersiniz? Siz kendinizi bu kategorilere uydurabiliyor musunuz? Yoksa siz eşsiz misiniz? Efendim?

Paylaşımcı/Güncel: Teknoloji ve güncel konulardan her zaman haberdar ve dakikası dakikasına blog ailemizi bilgilendiren kişiliklerdir. İlginç ve yol gösterici bilgiler vermekten hoşlanırlar ve son teknoloji ürünlerinden tutun da iş yaşamına kadar geniş bir yelpazede farklı bilgiler sunarlar. “Ne paylaşırsam kardır” deyip hayatın sürümünden kazanırlar.

Haberci: Politikayla yatıp kalkan, bütün gazetelerin ateşli yazarlarını okuyup “bu beni kesmedi, ne okusam?” diyen ve blog dünyamızdaki bütün siyasi içerikli yazıları yutan ve bununla da yetinmeyip hepsini yorumlayan kişiliktir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında siyasi bilgileri büyük lokmalar halinde çiğner ve çabuk sindirir. Sanılanın aksine Türkiye’yi kurtarma peşinde değil, alternetif çözümler üretme girişimindedir. Aynı sazı çalan bazı köşe yazarlarından sonra bayağı etkileyici gelecektir inanın.

Araştırmacı/Gezgin/Tarihçi: Bilgiye ulaşmak için sürekli bir arayış içinde olan, çok okuyup çok yazan ve geniş bir bilgi ağına hakim blog insanıdır. Okuma, yazma, farklı coğrafyaları tanıma ve araştırma onun yaşam biçimidir. “Ben bilgiye bilgi demem, bilgi benim olmadıkça” felsefesini benimsemiştir.

Sanatçı: En son hangi resim sergisi açıldı, tiyatroda neler var, son opera izlenimleri gibi sanatsal faaliyetlerle ilgileniyorsanız bu kişilikleri blog favorinize alın hemen. Gazetede okuduğunuz sanat yazarlarından daha fazla tatmin edecektir sizi temin ederim. Belki de “sanat sanat için mi, toplum için mi?” sorusunun cevabını size en net verecek şahsiyettir. Kıymetini bilin!

Felsefe: Burada bir çizgi çekmek lazım! Bu kişilerin mesajları yazılarında saklıdır. Pastel renklerle sürrealist resimler yapar gibi yazı yazarlar. Bazılarını defalarca okur anlamazsınız, bazılarını bir okuyuşta kavrarsınız(süper kafiye oldu). Dünya meselelerinden sıkılıp kendi dünyanızı keşfetmek isterseniz buyrun bu taraftan...

Mizahçı: İnsanları güldürmek zor zanaat. Az sayıda da olsa bunu başaran blog yazarlarımız var ve hepsini buradan selamlıyorum. Mizahi malzeme bulmak için Türkiye’de doğmayı seçen bu kişilik olaylara dikiz aynasından bakıp kendi yorumunu sunar. Bazılarını okurken yüzünüzde hafif bir gülümseme belirir, bazılarını okurken de kendinizi monitöre “pişmiş kelle” gibi sırıtırken yakalayabilirsiniz. Yalnız olduğunuz sürece kimse sizi salak zannetmeyecektir, rahat olun.

Sportif/Atletik: Futbol dediğimizde Real Madrid’in yedek klübesinde oturan oyuncuları ezbere sayan, basketbol dendiğinde Efes Pilsen’in 1970teki ilk beşini sayan ve okçuluk dediğimizde afallayan kişiliktir. Televizyondaki spor yorumcularını katlayıp cebine koyacak kadar spor bilgisine sahiptir. “Ben spordan anlarım” derseniz bir daha düşünün!

Sinemasever: Sürekli film izleyip analizini sunan, olumlu/olumsuz eleştiren, tavsiyelerde bulunan kişiliktir. Neyse ki çok başarılı sinemacıların buluştuğu bir ortamdayız. Kim kimdir, hangi rolde iyidir, sinemada dekor, vs gibi konulara kendi objektifinden bakar. Sinemaya gitmeden önce bu arkadaşlara bir iki dakikanızı ayırın, pişman olmayacaksınız.

Diğer: Bu kategori “Bu ne ya! Ben hiçbir gruba uymuyorum” gibi yorum yapmaya kalkacak okuyucular için özellikle yaratılmıştır. Bu yazının devamı geleceği için biraz sabır sevgili dostum...

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..