Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '07

 
Kategori
Blog
 

Yorum nasıl yapılmalı?

2007 yılının ilk blog yazısı...

25 Aralık'taki yazımdan bu yana, daha ilk blog yazışım. Bir blog yazarı olarak, her ne kadar 40'ımı devirmiş olsam da; yine de sanki ilk defa blog yazıyormuş, yorum yapıyormuş gibi bir duygunun içindeyim.

Blog yazmak zor iştir. Her gün onlarca konunun içinden yazmak istediğiniz konuyu; ne kadar çok düşünseniz de bulamıyorsunuz.

Hakkında blog yazılacak konuyu buldunuz. Bu defa da yazınıza uygun bir başlık bulabilmek için kaleminizin ucunu dişlemeye başlarsınız. Uzun uzun düşündükten sonra, en nihâyet yazınıza uygun başlığı da bulursunuz. Ama zorluklar, daha sona ermemiştir sizin için.

Peki ya, yazınıza nasıl bir cümleyle başlayacaksınız?

İyi bir yazı için, ilk cümle çok önemlidir. Yazar, daha ilk cümlesinde yazacağı konuyla ilgili birikimini ve ciddiyetini yansıtmalıdır. Konuyla ilgili yazılacak iyi bir yazı, her şeyden önce o yazıyı okuyacak olanlara bir saygının göstergesidir.

Yazar, yazdığı konu hakkındaki yorumlarında; okuyucuları rahatsız edecek, konunun yanlış anlaşılmasına neden olabilecek ifadelerden kaçınmalıdır.

Yazar, okuyucuların konuyu anlayacağı, açık ve sade bir ifade dili kullanmalıdır.

İnternetin artık yaygınlaştığı günümüzde; haber sitelerinde yer alan haberlerin yorum köşeleri hepimizin dikkatini çekmiştir. O yorum köşelerinde insanlar; gündemde meydana gelen olaylarla ilgili görüş ve düşüncelerini internet sayfalarına aktarmaktadırlar.

Yalnız bazı yorumlar, konularıyla ilgili ve okuyucuları rahatsız etmeyen bir üslupla yapılırken; çoğu yorumlar ne yazık ki konularından son derece alakasız ve okuyanları rahatsız eden bir üslup taşımaktadırlar.

Toplumumuzun eğitim seviyesi ve internete günümüzde duyulan yoğun ilgi; ne yazık ki hoş olmayan bu yorumların artmasına sebep olmaktadır.

Uzun bir süredir Milliyet Blog'da yazılar yazıyor, okuduğum ve beğendiğim yazarların yazılarına dilim döndüğünce yorumlar katmaya çalışıyorum.

Milliyet Blog, sadece duygu ve düşüncelerin internet ortamına yansıtıldığı bir sayfa değil; aynı zamanda blog yazarları arasında iletişimi sağlayan bir sanal ortam da olmaktadır.

Ben de blog yazılarına, yazarlarıyla aramdaki iletişimi olumsuz yönde etkilemeyecek, mâkul yorumlar yazmaya çalışıyorum.

Ama bugüne kadar yaptığım yorumlardan ötürü alınanlar ve üzülenler olabilir: Kırdıysam özür dilerim.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..