Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

10 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Blog yazarı arkadaşlarım yaklaşan 12 Eylül sınavlarına halkımızı blinçlendirelim lütfen

BÖYLE ÜLKE YÖNETİMİ GÖRÜLMEDİ

Heryer toz duman, dakikada bir gündem değişiyor, kafalar karışıyor!

İnsan ne düşüneceğini, ne yapacağını şaşırıyor doğrusu,

Hele de benim gibi bir cahilsen yandı gülüm keten helva!

Bir Gazzze konusu, vavelyası, derken bir bakıyorsunuz Başbakan Rusya ile nükleer anlaşma imzalıyor!

Hoop ordan ABD Başkanı Obama'nın dizinin dibinde "Vereceğiniz her görevi yapmaya hazırım" deyiveriyor!

Kendimi aptal yerine konulmuş hissediyorum.

Bu arada ülkede askerler öldürülüyor, ülkenin her yanı bir yağma ve talan içinde, esnafta siftah yok, 6 milyon işsiz insanımız açlıkla boğuşuyor, emekliler çaresiz, fındığımız ortada kalmış, sahipsiz!

Böyle bir Başbakan tarihte hiç görüldü mü?

Başka bir ülkede bir örneği daha var mı?

Alçalan, yükselen, bağırıp çağıran, bazen demokrat, bazen diktatör görünen

Başbakan neyin nesi?

Bu Başbakan nerde yetişti?

Çocukluktan beri biat kültürüyle yetişmiş, hayatı dar bir pencereden görmüş birisi bu Başbakan. Kasımpaşa'dan bir gün olsun kalkıp çiçek pasajına gitmemiş, sevgilisiyle elele boğazda gezmemiş birisi bu Başbakan.

Dar alanda yetişmişliğin hıncını, öfkesini şimdi kendinden farklı hayatlar yaşayan insanlardan çıkarıyor. Onun daracık penceresinden ancak Sudan, Arap Emirlikleri, Yemen görünüyor; kadınsız, renksiz, hayatsız ülkeler...

İşte Türkiye'yi de o renksiz ülkelere benzetmek istiyor, bir bölümünü de benzettiler zaten, Müzik yok, içki yok, tiyatro yok, eğlence yok, ...

Anadolu'daki yaşamlar ile kıyı kentlerindeki yaşam arasında dağlar var. Bu anadolu kentleri kapitalizme bağımlı olarak sanayileşmekte olan kentlerdir fakat sendikalaşma düzeyi neredeyse sıfırdır. Seçilen yerel yönetimler, atanan valiler, kaymakamlar, kamu görevlileri, YÖK ve Cumhurbaşkanı tarafından atanan üniversite rektörleri, sanayiciler, tüccarlar, esnaflar gibi bunların kurdukları sivil toplum örgütleri, yerel gazeteler ve tv kanalları, bağlı oldukları meslek odaları da ezici çoğunlukla muhafazakardır. Bu kentlere oligarşik-otokratik bir düzen egemendir. Bu kentlerde demokrasi de, çoğulculukta kağıt üzerinde vardır. Bireysel özgürlük kavramının esamisi okunmamaktadır.

Bu oligarşik-otokratik düzen AKP eliyle sürekli desteklenmekte, kalıcılaştırılmaktadır. Başbakan'ın temel siyasi amacı bu düzeni ne pahasına olursa olsun Türkiye geneline yaymak, AKP'yi değiştirilemez kılmaktır. Çeteleşme dışında uyduruk ergenekon davaları, TSK'nın denetim altına alınma çabaları, karşıt medyaya yönelik baskılar, bunların tümü ana planın parçalarıdır. Şimdi sıra yüksek yargıya gelmiştir eğer bu kale de düşerse yolu yarılamış olacaklardır.

AKP, demokrasiden biraz olsun nasibini almamış bir biat/reis örgütlenmesidir, amacına yönelik kazandığı her başarı Türkiye'yi demokrasiden biraz daha uzaklaştırmaktadır. 12 Eylül referandumu bu açıdan çok önemlidir.

Bu refarandumdan kesinlikle HAYIR çıkmalıdır.

Aksi halde yaşadığımız bu zor günleri bile arar hale geliriz.

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..