- Kategori
- Blog
Bloglarda Popüler Olma Yolları ve Blog Yazma Kuralları: Kural No.9999

Şimdi efendim, başlıktan da anlaşılacağı üzere, daha önce bloglarda sayısız kere tekrarlanmış bir konu hakkında yüksek müsaadelerinizle ahkam keseceğim. Yazımı alt başlıklar halinde işlyeceğim.
A. Bloglarda Popüler Olma:
Önce MB'ye üyelik başvurusu yapılır, öncesinde de Bloglardaki yazılar dikkatli bir şekilde incelenir, ya da incelenir gibi yapılır. Sonrasındaki ahkam kesmelerde işe yarayacaktır çünkü.
Onay gelince de sağa sola sürekli yorumlar gönderilir ve kişisel tanıtımımız başlatılır. Biraz ismimiz aşina olduktan sonra Blog nasıl yazılır, blog nedir, neden burdayım, ben var ya ben başlıklı yazılar fırına verilir (pardon yemek yapmaya gitti aklım).
Bu arada blog yazarları içinde kimlere sataştığım takdirde bana destek gelir ya da tıkım artar hesapları yapılır. Örneğin Culduz bu konuda önemlidir. Kendisiyle sık sık karşı karşıya kalmakla beraber, kendisinin popüler ve kalemi kuvvetli hatırı sayılır yazarlardan olduğu tartışılmaz gerçeklerden biridir. Sevin ya da sevmeyin. Serhatt da fena değildir, üstelik kolay gaza gelir. Balcı kıvrak zekasıyla oldukça etkindir. Diğerlerinden özellikle bahsetmeyeceğim, çünkü unutma tehlikesine karşı önlem almak zorundayım. Kısacası şu anda kısa bir beyin fırtınası yaptığımda yaklaşık 70-80 tane çok etkin MB yazarından bahsedebilirim.
Bu yazarlara bir şekilde takılacaksın. Yazılarının üstüne yazı yazacaksın, eleştireceksin, destekleyeceksin.
Evet artık yavaş yavaş sistemin içinde olursun. Blog kategorisi bu işin olmazsa olmazıdır. Mutlaka ama mutlaka bu kategoride haklı haksız, yerli yersiz, algılı algısız, etik ya da başka bir şekilde boy göstereceksin.
Resim seçimlerine çok dikkat edeceksin, gerekirse konuyla hiç ilgili olmasa da pornografik resim bile kullanabilirsin.
Aynı şey başlık içinde geçerli. Örneğin basit bir duyuruyu, Helga 33 dedi gibi bir başlıkla şenlendirecek, sonra da yazının bir köşesinde Helga'nın da toplantıya davet edildiğinden bahsedeceksin. Sonra da toplantıya gelecekti ama son anda işi çıktı diyebilirsin.
Sık sık analiz yapacaksın.
Analizlerinde cümlelerin oldukça uzun, karmaşık, sonuna geldiğinde bunun başı neydi ya deyip, sonrada okuyanları "breh breh ne yazmış be," düşüncesine gark ettikten sonra, gerekirse kendi yazına kendin yorum yazacaksın.
Editörlere yağ çekmeyi de unutmayacaksın (gerçi yemiyorlar), ama yine de denemekte fayda var. En azından yazın yayımdan alındığında, bolgdaşlardan destek mesajları ve telefonları alırsın. Bu da senin bir sonra yazdığın yazıda tık ve yorum sayını artırır.
Gazeteleri iyi takip edeceksin, mümkünse sabah en erken saatte köşe yazılarını okuyup, bir aranjman yaparak siyaset, güncel yazılar yazabilir, sonra da filanca benim dediğimi bugün kaleme almış diyeceksin. Gerçi zaman zaman da köşe yazarlarının bizden sonra geldiklerini de görebilirsiniz, bazen tesadüf bazen de esinlenme olabilir.
Arada bir ansiklopedik bilgiler de iyidir.
Alıntıdan kaçınmaya çalışacaksın, çünkü bloglarda dedektif çoktur. Mutlaka yakalarlar.
B. Blog Nasıl Yazılır: Kural No. 9999
Yukardaki kuralları genel olarak uyguladığında iyi blog yazmış olursun, sonra gelsin tıklar, yorumlar ve de yazı başına 100-150 TL civarındaki telif ücretleri. Yurtdışında 100-150 Euro alanlar var örneğin.
Saygılarımla.