Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '21

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Boğulma

Canın mı sıkılıyor?

Hiçbir işin rast mı gitmiyor?

Daraldın mı?

Boşlukta mı hissediyorsun?

Yalnız mısın?

Ya da sahte arkadaşların mı var?

İşin mi yok?

Kazancınla zar zor mu geçiniyorsun?

İntihar mı etmek istiyorsun?

Veya farklı dertlerin mi var?

 

Üzülme!

 

Vallahi seninle aynı kaderi paylaşan milyarlarca insan var, bu konuda hiç yalnız değilsin!

 

Sakın boşvermişliğe düşme! Her sıkıntından kurtulabilirsin! Yeter ki iste, her şey senin elinde. Kendine güven, yapabileceğini unutma. Her daim olumlu düşün ve öyle olmaya çalış. Merak etme sorunlar kalıcı değil. Defalarca tecrübe ettin ve yüzlercesini geride bıraktın.

 

İnsan şu dünyanın en güçlü varlığıdır, aşamayacağı engel yoktur. Sağlığın yerindeyse dünyayı yerinden oynatırsın. Yiyecek ekmeğin, içecek suyun, yatacak yerin, az da olsa sevdiklerin varsa senden zengini ve mutlusu yoktur. Asla bunlar yeterli değil diye düşünme. Unutma az gördüklerimiz milyonlarca insanın hayali, Afrikalı bir çocuğun rüyası evinde musluktan suyun akması mesela. Bizim için ne kadar sıradan bir şey değil mi evde musluktan su akması? Aklımıza dahi getirmediğimiz musluk suyu Afrikalı çocuğun rüyası. Hâlbuki çok sevinmeliyiz hayatta kalmamızı sağlayan zaruri şeylerin elimizin altında olmasına. Gerisi teferruat. Zaman insana her kapıyı açar da kapatır da. Azim ve çalışmak kimseyi yarı yolda bırakmaz, sorunları aşmamızı ve iyi bir hayat yaşamamızı sağlar. Önümüzdeki en büyük engel dertlere anında teslim olmamız, bu konuda çok tembeliz, ‘yapamam’ın arkasına sığınıyoruz, geri çekiliyoruz. Hâliyle yapamıyoruz, yerimizde sayıyoruz. Oysaki birçokları yapıyor hatta çok basit yapıyor. Biz ağzımız bir karış açık şekilde onları seyrediyoruz. Onlar hiç yapamam demiyorlar, tersine yaparım deyip işe koyuluyorlar.

 

Evet arkadaşım, biz zor denilen, imkânsız denilen her şeyi yapabiliriz. Bizi geri iten bütün düşünceleri, fikirleri kafamızdan attığımız anda her şeyi yapabiliriz. Bunun için olumlu düşünmeli ve yapabilirim demeliyiz. Kimseden bir eksiğimiz yok, hiç kimse bizden üstün değil, hiç kimse bizden başarılı değil. Her an hayata gülümsemeli ve dört elle sorunları aşmak için gayret göstermeliyiz. Güçlü durduğun sürece yenilmezsin. Güçlü olduğun sürece sorunlar karşında küçülür gider. Tohum toprağa düşüp suyla tanıştığı anda yeşermeye başlar. Sen de ek içine umudu ve yeşert hayallerini. Sorunlarını olduğu yerde bırak, sırtında taşıma. Hiç okudun veya duydun mu bilmiyorum ama sana bir hikâye anlatayım:

 

İki keşiş nehir boyunca giderken nehrin karşısına geçmek için yardım bekleyen bir kadına rastlamışlar. Kadın yüzme bilmiyormuş ve bu yüzden çok korkuyormuş.

Keşişlerden genç olanı kadına yardım edemeyeceklerini çünkü inançları gereği kadınlarla temas kurmalarının yasak olduğunu söylemiş. Fakat kesişlerden yaşlı olan, kadına yardım edeceğini söylemiş ve kadını sırtına alarak nehrin diğer yanına geçirmiş.

Diğer keşiş bu durumdan hiç memnun olmamış. Ama kadın keşişe yardım ettiği için çok teşekkür etmiş, şükranını göstermek için tekrar tekrar önünde eğilmiş.

Keşişler yollarına devam etmişler. Yol boyu genç keşiş kendi kendine söyleniyormuş. Yaşlı keşiş dayanamayıp yaklaşık bir mil sonra sormuş:

– Neden hâlâ söyleniyorsun, bir sıkıntın mı var?

Genç keşiş kızmış olarak cevap vermiş:

– Biz keşişiz; bir kadını sırtında taşıyıp karşıya geçirmek şöyle dursun, kadınlara bakmamız bile yasak. Nasıl böyle bir hareket yapabildin?

Diğer keşiş gülümseyerek cevap vermiş;

– Ben o kadını bir mil geride bıraktım. Sen neden hâlâ sırtında taşıyorsun?

 

 

Tekrar söylüyorum; sorunlarını sırtında taşıma, olduğu yerde bırak, güzel düşüncelerle yoluna bak. Sen yürüdükçe bütün yolların aydınlanacak, güzelleşecek, maddi manevi zenginleşeceksin, etrafında muhteşem değişiklikler olacak.

 

İmkânın olsa da mezarlıklarda yatanlara bir sorsan, eminim çoğu senin sorun dediğin şeyleri nimet olarak görürdü. Güzel insan, toprağın üstünde olduğun sürece kendini dertlerle boğma! Ceviz kabuğunu doldurmayacak sorunlarda boğulma! İnan bana yapılacak o kadar harika şey var ki! Sadece karar verip başlamalı, hepsi bu. Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer ve görebildiğin sürece güzeldir.

 

 

Olumlu düşün, gülümse ve güzellikler için çabala.

 

SAĞLICAKLA KAL!

 

SAĞLIKÇI YAZAR

 

HARUN ATALAY

 

https://www.atalayharun.com/

 

https://www.facebook.com/HARUNATALAY19

 

https://www.instagram.com/harunatalaypisatel/

 

https://twitter.com/HARUNATALAYY

 

 
Toplam blog
: 51
: 275
Kayıt tarihi
: 15.02.11
 
 

"OKUMAK VE YAZMAK DÜNYANIN EN GÜZEL DAVRANIŞLARINDAN BİRİDİR" Bu düşünce çerçevesinde hareket etm..