Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bol bol kitap okuyun...

 
                                                      Bol bol kitap okuyun...
SEVGİLİ OKURUM, Kitap kültürü, hayatımızın başından sonuna dek geçen sürede eğitim durumumuz, hayat ve kariyer beklentimiz, amaçlarımız ve mesleğimiz ne olursa olsun bizlere en iyi dost, en güvenilir sırdaş, en iyi hayat rehberidir. Kitaplar, konusu, içeriği ve yazarının takip ettiği amaca göre öğrettiği bilgileri, bakış açısı çeşitliliği ve kültürel zenginliği ile bir insan eseri olmaktadır. Bu bağlamda kitabın içeriğinde ve detaylarında bulunan bir çok şeyi tek başına herhangi bir insandan ya da insan topluluğundan öğrenmek mümkün değildir. Bu nedenle kitaplar, yazıya dair her şeyi sanat, felsefe, bilim, tarih vesaire deneyimlemeyi özel olarak gerçekleştiren bir uygarlık düşüncesidir. Bu nedenle kitap okumanın, okunmasına aracılık etmenin insan ve insan düşüncesi için o kadar yüksek faydaları vardır ve bizler bunları saymakla bitiremeyiz. 
 
SÖZGELİMİ, kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş bir insanın hatta bir toplumun her konuda bilgisi artar, bilinç dünyası ve vizyonu genişler. Yine insan, toplum ve devletler, yakınında ve uzağında olan olayları tüm yönleriyle ve doğru şekillerde ele alıp, değerlendirme olanağına sahip olur. Kitaplar, her görüşten insanlara sağladıkları bilgi, görüş açısı, derin analiz yapma, geniş düşünce imkanı ile diksiyonu, kavrayışı ve hitabeti güçlü insanları bir araya getirir, hangi insanla ne şekilde konuşacağınızı bir konuyu yararlı çözümler bulurken neleri bakılması gerektiğinin altının çizilmesinde  gerçek değerlendirmelerin yapılmasına aracılık ve kaynaklı eder. Böylece doğru bilgilerden gelen doğru kazanımlardan tüm insanlar ve toplum yarar sağlar.
 
AYNI ŞEKİLDE, gelişkin bireyler olarak ta, derinlikli bir dünya görüşüne sahip olmak, daha sağlıklı konuşmak, herkes için güzel işler yapmayı istiyorsak, düzenli aralıklarla kitap okumalı ve kendimizi sürekli geliştirme yolunu seçmeliyiz. Böylece efendim, şu sıralar tüm dünyanın karşı karşıya olduğu korona salgınına çare aradığı bu kara hastalık günlerinde, hüznün de sevincinde doğru yaşanması, anlam bulması için her zaman en yakın dostlarımız olan kitaplarımıza sımsıkı sarılalım ve nerede olursak olalım yanımızdan hiç ama hiç ayırmayalım. Şu doğrumuz insan ölçümüz olsun ki, kitaplar insan yaşamında yeme, içme, barınma, çalışma, dinlenme ve sosyalleşme gibi her durumda ve her yerde gerçek bir temel ihtiyaç, hayati önemde bir gereksinmedir.
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..