- Kategori
- Yemek - Mutfak
BOLENEZ SOSLU LAZANYA

LAZANYA
BOLENEZ SOSLU LAZANYA
Malzemeler
12 yaprak pişmiş lazanya
500 gr kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük havuç ( mini küpler halinde doğranacak)
1 kereviz ( mini küpler halinde doğranacak)
1 büyük soğan (yemeklik doğranacak)
2 diş sarımsak( ince kıyılacak)
100 gram dövülmüş ceviz
1 adet portakal suyu
1 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı domates salçası
Yeterince tuz ve karabiber,
1 tatlı kaşığı toz şeker
BEŞAMEL SOS İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
500 ml soğuk süt
1 adet yumurta
Bir tutam muskat rendesi
ARA MALZEMESİ
100 gram rendelenmiş kaşar
100 gr. Rendelenmiş parmesan
HAZIRLANMASI
doğranmış havuç, kereviz, ceviz, soğan ve sarımsağı, yağ ile tavada kavuralım.
Bir başka tavada da kıymayı iyice suyu çekene kadar kavuralım. Salça, domates ve baharatları ilave edelim.
Kavrulmuş sebzeleri, portakal suyu ve et suyunu da ilave ederek 10 dakika pişirelim.
Beşamel sos için;
Bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edelim ve kokusu çıkana dek kavuralım. Yavaş yavaş sütü döküp topaklanmaması için çırpalım. Muskat ve bir tutam tuz ilave edip çırpılmış yumurtayı da ilave ederek karıştıralım.
Pişirme kabımızı margarin ile yağlayıp, tabanına bir kat ( 3 adet) lazanya serelim. Üzerine beşamel sosun dörtte birini sürüp, permasan serpelim. Kıyma harcının da üçte birini yayalım.
3 kat olacak şekilde aynı işlemleri yapalım. En üstünü lazanya ile kaplayıp, kalan beşamel sos ve permasan ile kaplayalım. üzerine de kaşarı serperek 25 dakika 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Fırını kapatarak 10 dakika daha bekletip çıkaralım ve sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.