- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında beşamelli ıspanaklı tavuk köfte

ISPANAKLI KÖFTE
Malzemeler:
500 gr. Tavuk kıyması
1 diş sarımsak (dövülecek)
1 adet soğan (ince kıyılacak)
1 adet yumurta
tuz, karabiber, kekik
bir tutam maydanoz( ince kıyılacak)
1 demet ıspanak( iri doğranacak)
1 soğan ( yemeklik doğranacak)
2 diş sarımsak( ince kıyılacak)
Beşamel sos için
2 su bardağı süt
3 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
100 gram rendelenmiş permesan peyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
üzeri için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Tavada yemeklik kıyılmış soğan ve sarımsağı sarartıp ıspanakları koyarak suyunu çektirene kadar iyice kavurup soğumaya bırakalım.
Bu arada, tavuk kıymasının içine soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz ve baharatları ilave ederek iyice yoğuralım.
Fırın kabının içine köfte harcını yayalım ve 180 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Bu meyanda beşamel sos için tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve unu alarak unun rengi dönecek şekilde kavuralım. Soğuk süt ile çırparak pütürsüz olacak şekilde açalım. Yumurta sarısını çırpalım ve ilave edelim. Muskat ve son olarak permesan peynirini ilave ederek harmanlayalım.
Fırından köfteyi çıkartalım ve üzerine kavrulmuş ıspanak harcını ve onun da üzerine beşamel sosunu yayalım. En üstüne de rendelenmiş kaşarı serperek yayalım ve 15 dakika daha fırınlayalım ve dilimleyerek üzerine süzme yoğurt koyup servis yapalım.
Afiyet olsun.