- Kategori
- Yemek - Mutfak
TAVUKLU MİLFÖY BÖREK

TAVUKLU MİLFÖY
TAVUKLU MİLFÖY BÖREK
MALZEMELER:
1adet tavuk göğsü(mini kuşbaşı doğranacak)
1 adet soğan( ince kıyılacak)
1 domates(kabuğu soyulup kıyılacak
2 sivri biber( ince kıyılacak)
tuz,karabiber
sıvıyağ
Pane için
1 çay b.süt
1 yumurta
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı galeta unu
1 su bardağı dolusu patates cipsi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı ufalanmış kekik
HAZIRLANMASI
doğranmış tavuk göğsünü soğanla birlikte tavada biraz sıvıyağ
ile sote edelim. Doğranmış domates ve biberleri ekleyip,
tuz ve baharatı da ilave ederek pişirerek soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarını un serpilen tezgaha açalım ve merdane ile biraz genişletelim ve harcı üzerlerine paylaştırıp rulo şeklinde saralım ve üzerine hafifçe bastırarak düzleştirelim.
Süt ve yumurtayı çırpalım.
Pane için malzemeleri harmanlayıp tabağa alalım.
Hamurlarımızı önce sütlü karışıma batıralım ve ardından pane harcımıza bulayalım ve tavada kızdırılmış sıvı yağı içinde kızartıp yağını süzmesi için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alalım.
Dilerseniz yağda kızartmak yerine yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisin de 180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Bir öneri: dileyen bu böreği kavrulmuş patates, ıspanak ya da dilediğiniz bir iç harç kullanarak da hazırlayabilir.
Afiyet olsun.