- Kategori
- Yemek - Mutfak
FIRINDA SUCUK VE MANTARLI MAKARNA

FIRINDA SUCUK VE MANTARLI MAKARNA:
MALZEMELERİ
1ppaketfırın makarnası
250 gram kıyılmış mantar
100 gr. sucuk
100 gram kıyılmış yeşil zeytin
2 adet kırmızı biber( ince kıyılacak)
5 adet domates(kabukları soyulup kıyılacak)
2 diş sarımsak( ince kıyılmış)
1 adet orta boy kuru soğan( ince kıyılacak)
1 çay bardağı ketçap
1 yemek kaşığı domates salça
Tuz, kekik, zeytinyağı
50 gram tulum peyniri
150gram kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Makarnayı haşlayıp süzelim. (iki su bardağı makana suyunu ayıralım)
Bu arada, sıvıyağı tencereye alıp, üzerine, soğan ve sarımsağı
alıp çevirelim. Mantarları ekleyip suyunu çektirene kadar harlı ateşte kavuralım.
Sucuk, zeytin, biber, domates salça, ketçap ve baharatları ilave ederek sote edelim. Ateşten almadan makarnanın suyundan 2 su bardağı ilave ederek bir taşım kaynatalım.
Harcımıza ufalanmış tulum peynirini katıp harmanlayalım ve makarna ile karıştırıp fırın kabına dökelim.
Üzerine rendelenmiş kaşarı yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet olsun.