- Kategori
- Yemek - Mutfak
CEVİZLİ ŞEKERPARE

CEVİZLİ ŞEKERPARE
CEVİZLİ ŞEKERPARE
MALZEMELER
3 su bardağı un
1.5 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
2 yumurta
Yarım paket yumuşak tereyağı
Yarım bardak sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100 gram dövülmüş ceviz
Şerbet için
5 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
İnce bir dilim limon suyu
HAZIRLANMASI
Öncelikle şerbetimizi kaynatarak soğumaya bırakalım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek karıştırma kabına alalım.
Bir yumurta sarısını ve cevizi ayırıp diğer malzemelerle birlikte una ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu hazırlayalım. Cevizi ilave ederek yavaşça hamura yedirelim.
Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, yuvarlak ya da oval şekil vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve artan yumurta sarısını bir kaşık su ile çırparak üzerlerine sürelim ve 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz ılıyan şerbetimizi üzerine gezdirerek dökelim ve daha büyük bir tepsi ile biraz boşluk bırakarak üzerini kapatıp şerbetini çektirelim.
Servis yaparken üzerlerine dövülmüş Antep fıstığı serpelim.
Afiyet olsun.