Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Limon Kremalı Tart

Limon Kremalı Tart
 

LİMON KREMALI TART


LİMON KREMALI PAY 

MALZEMELER 

Hamur için 

2 su bardağı un 

1 çay bardağı toz şeker 

1 yumurta sarısı 

150 gram yumuşak tereyağı 

Bir tutam tuz 

Kreması için 

5 yumurta  

2 limon kabuğu rendesi 

3 portakal suyu 

4 limon suyu 

1 çay bardağı toz şeker 

100 gram tereyağı 

 

Hazırlaması 

Öncelikle hamuru için, malzemeleri karıştırma kabına alarak pütürlü bir kıvama gelecek şekilde karıştıralım yarım su bardağı suyu da ilave ederek karıştırıp, hamuru tezgaha alıp yedirerek iyice yoğuralım ve streçe sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirelim. 

Hamurumuzu un serptiğimiz tezgahta tart kalıbından büyük olacak şekilde açıp kalıba yerleştirelim. Üzerini folye ile kaplayıp pişerken hamurun kabarması içini üzerini kuru bakliyatla dolduralım ve 375 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. 

Bu arada krema için malzemeleri pişirme kabına alıp iyice çırpalım ve orta hararetli ocak üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.  

Tereyağını dört parçaya ayırıp her bir parçayı teker, teker kremaya yedirerek karıştıralım. 

Fırından çıkan tart kekin üzerine kremayı dökerek 200 derecedeki fırında 15 20 dakika pişirelim. 

Tartımız ılık olarak yanında portakal dilimleri ile servis yapabiliriz. 

Afiyet olsun. 

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..