- Kategori
- Yemek - Mutfak
Limon Kremalı Tart

LİMON KREMALI TART
LİMON KREMALI PAY
MALZEMELER
Hamur için
2 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
150 gram yumuşak tereyağı
Bir tutam tuz
Kreması için
5 yumurta
2 limon kabuğu rendesi
3 portakal suyu
4 limon suyu
1 çay bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
Hazırlaması
Öncelikle hamuru için, malzemeleri karıştırma kabına alarak pütürlü bir kıvama gelecek şekilde karıştıralım yarım su bardağı suyu da ilave ederek karıştırıp, hamuru tezgaha alıp yedirerek iyice yoğuralım ve streçe sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Hamurumuzu un serptiğimiz tezgahta tart kalıbından büyük olacak şekilde açıp kalıba yerleştirelim. Üzerini folye ile kaplayıp pişerken hamurun kabarması içini üzerini kuru bakliyatla dolduralım ve 375 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.
Bu arada krema için malzemeleri pişirme kabına alıp iyice çırpalım ve orta hararetli ocak üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Tereyağını dört parçaya ayırıp her bir parçayı teker, teker kremaya yedirerek karıştıralım.
Fırından çıkan tart kekin üzerine kremayı dökerek 200 derecedeki fırında 15 20 dakika pişirelim.
Tartımız ılık olarak yanında portakal dilimleri ile servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.