- Kategori
- Yemek - Mutfak
PORTAKALLI BİSKÜVİ KATLARI

portakallı bisküvi katları
PORTAKALLI BİSKÜVİ KATLARI
Malzemeler
1 adet portakal
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 fincan pudra şekeri
1 paket bisküvi
50 gram ufalanmış ceviz
2 yemek kaşığı kakao
250 gr. Bitter çikolata
1 paket krema
1 paket labne peyniri
1 çay bardağı ılık süt
Hazırlanması
Portakalın kabuklarını beyazına inmeyecek şekilde yüzeysel olarak rendeleyelim ve soyup içini iyice dilerek tavaya alalım. Tereyağını ve şekeri de ilave ederek 5 dakika pişirelim
Derin bir kabın içinde bisküvileri kırarak ufalayalım. Kakao, labne peyniri pişen portakal jölemizi ceviz ve sütü ilave ederek harmanlayalım.
Çikolatayı benmari usulü eritip, kremayı da ilave ederek karıştıralım.
Dikdörtgen bir kalıbın içine kenarlardan taşacak şekilde streçfilm yerleştirelim.
Tabanına bir kat erimiş çikolatanın üçte birini yayalım ve bisküvinin yarısını döşeyelim.
Kalan çikolatanın yarısını, sonra bisküviyi ve en üste yine kalan çikolatayı yayarak dışa sarkan streç ile de üzerini örterek en az 6 saat buzdolabında ya da 1 saat dondurucu da beklettikten sonra kalıptan çıkarıp dilimleyelim ve servis yapalım.
Servis yaparken tabakların kenarını portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.