- Kategori
- Yemek - Mutfak
FISTIK KREMALI KARAMELİZE ELMA PASTASI

fıstık kremalı pasta
FISTIK KREMALI KARAMELİZE ELMA PASTASI
Malzemeler
Pandispanyası için
2 yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gram tereyağı
4 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay bardağı süt
Kreması için
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 su bardağı süt
½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı ufalanmış antepfıstığı
İç malzemesi için
4 adet elma
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanması
Elmaları soyup, sekiz eşit dilime ayıralım ve çekirdeklerini çıkartalım.
Tereyağını eritip şekeri ilave ederek karamelize olacak şekilde eritip katılaşmaması için 3 yemek kaşığı sıcak su ilave ederek tekrar kaynatalım ve üzerine elma dilimlerini dizerek 3 er dakika çevirerek pişirelim.
Pandispanya için;
Derin bir kabın içinde, tereyağı ve pudra şekerini mikserle karıştırıp birbirine yedirelim.
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, vanilya kabartma tozu ve sütü de ilave ederek spatula ile iyice karıştıralım ve kelepçeli kek kalıbına dökerek, 180 derecede ısıtılmış fırında 75 dakika pişirelim.
Bu arada krema için;
Yumurtaları pişirme kabına kıralım ve tereyağını ilave ederek çırpalım. Pudra şekeri, un, süt ve vanilya ilave ederek krema kıvamına gelecek şekilde sürekli çevirerek pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyunca fıstık ununu ilave ederek karıştıralım.
Pandispanya kekimizden ince 2 dilim kesip bir dilimini pişirdiğimiz kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirelim ve 2 parmak kalınlığında kremayı yayalım.
Elmaları kalıbın yüzeyinden başlayarak tabanı kaplayacak şekilde sık bir şekilde dizip, üzerine yine 2 parmak kalınlığında krema yayalım ve ikinci keki yerleştirelim. Üzerini kalan krema ile ince bir tabaka halinde kaplayarak üzerini çikolata sosu ile süsleyelim ve 6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Bu pastayı mevsiminde çilekle de çiğ olarak yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.