- Kategori
- Yemek - Mutfak
ÇEŞNİ MEYVA TATLISI

ÇEŞNİ MEYVA TATLISI
ÇEŞNİ MEYVA TATLISI
300 gram Yaban mersini
300 gram Ahududu
500 gram Çilek( ortadan ikiye kesilecek)
2 Adet portakal(kabuğu soyulup dilimlenecek)
2 Adet elma( kabuğu soyulup küp doğranacak
1 su bardağı Pudra şekeri
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
1 paket krem şanti
500 gram süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet pandispanya keki
Meyveleri ve pudra şekerini, tencereye alalım ve kısık ateşte 5 dakika pişirelim. Mısır nişastasını su ile çözerek meyvelerin üzerine döküp 15 dakika daha pişirerek meyve tatlısını hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Bir kapta süt ile kremşantiyi çırparak şantimizi hazırlayalım.
Limonun kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
Ayrı bir kapta, yumurtayı toz şekerle iyice çırparak köpük haline getirelim. Limon kabuğu ilave ederek yavaşça karıştıralım ve şanti ile birleştirip harmanlayalım.
Borcama pandispanya kek dilimlerini dizelim üzerine meyve tatlısını ve en üzerine şanti sosu dökelim. Aynı şekilde bir sıra daha yaparak tatlımızı hazırlayalım.
2 saat buzdolabında dinlendirelim ve Üzerine kıyılmış Antep fıstığı serperek ya da çeşitli meyvelerle süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.