Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Bölgesel Amatör Lig Maçları

Bölgesel Amatör Lig Maçları
 

Alemdağspor


8 Nisan 2015 tarihinde Bölgesel Amatör Lig'e yükselme Klasman Grubu maçlarında, 13. Hafta Karşılaşmaları oynandı. 

Alınan sonuçlar:


13. Hafta maç sonuçlarının ardından oluşan puan durumu da şu şekilde oluştu;





Bu yazıda, son iki haftaya girilen Klasman Grubu'nda Alemdağspor'un durumunu değerlendirmek istiyorum.

Son haftaya yaklaşılırken, ardı ardına gelen galibiyetlerin büyüsüne kapılmadan, rasyonel değerlendirmeler yapmaya çalışarak, ''Direkt BAL'a yükselmek belki mucize olur ama, play-out maçları için izlenmesi gereken yol ve yapılması gerekenler'' diyerek maçlar öncesi ve sonrasında fikirlerimi sizlerle paylaşıyordum.

Ne var ki, 13. haftanın puan tablosu öyle bir durum ortaya koydu ki, 10 sırada yer alan Ortaköyspor bile 'matematiksel olarak' Klasman Maçları sonunda direkt BAL'a yükselebilir.

Bu yüzden de tabii bizim için öncelikli Alemdağspor olmak üzere, olasılıklar ve bunlara bağlı ortaya çıkabilecek durumları kısaca değerlendirmek istedim.

Her zaman olduğu gibi bütün bu değerlendirmelerin öncesinde, aslında herşeyin sahaya çıkan futbolculara bağlı olduğunu, maç öncesinde ne yapılırsa yapılsın, ne yazılırsa yazılsın, son kararı sahadaki futbolcuların söyleyeceğini bir kez daha belirtmekte yarar var.

Son iki haftada artık kendisini BAL'da sayabilecek Bayrampaşa Tunaspor'u tebrik ederek, 13. hafta sonunda 2. sırada bulunan Osmaniye İstiklal ile değerlendirmelerimize başlayalım.

Son iki haftanın maçları, 14. hafta 11 Nisan'da, 15. ve son hafta da 15 Nisan'da İstanbul'un farklı statlarında oynanacak. 

Osmaniye İstiklal de tıpkı Alemdağspor gibi Klasman Grubu'nda sonradan açılanlardan ama onlar Alemdağspor'dan biraz daha önce açıldıkları için şu anda sıralamada ikinci sırada yeralıyorlar. 

İstiklalspor'un kalan maçları Paşabahçe ve Gazi Mahallesi gibi, iddialarını son haftalara kadar taşıyan iki takımla olduğu için yükselen performanslarına karşın işlerinin hiç de kolay olmadığını söyleyebilirim. Alemdağspor'a 5 gol attıkları maçta, rakibin defans zaaflarından gerektiğinde çok iyi faydalanabildiklerini gösterseler de ben şahsen İstiklal'i çok da üst düzey bir takım olarak göremedim. 

O maçtaki fark, Alemdağspor kalecisinin deneyimsizliği ve Alemdağsporlu futbolcuların attıkları golün hemen ardından gol yemelerinden dolayı yaşadıkları moral bozukluğundan kaynaklanıyordu. Bence Paşabahçe, sezon başındaki oyununu sahaya yansıtırsa maçı alır ya da en kötü beraberlik olur ama İstiklal'in 3 puan alacağına hiç ihtimal vermiyorum. Kayıtlara beraberlik diye not alıyorum.

İstiklal, sezonun son maçında da, karşısında 'sert' defans yapan Gazi Mahallesi savunmasını çok kolay aşamayabilir. Gazi kolay gol atan bir takım olmasına karşın, son haftalarda ciddi form düşüklüğü de yaşadıklarından bence bu maç da berabere bitecektir.

İstiklal grubu 25 puan ve + 10 averajla kapatır.

Paşabahçe'nin İstiklal maçı değerlendirmesini yukarıda yapıp, maça beraberlik vermiştik. Paşabahçe'nin ikinci maçı ise artık hiçbir beklentisi kalmayan Selimiyespor ile olacak. İki takımı da Alemdağspor ile yaptıkları maçlardan hatırlıyorum. Benim kişisel olarak Klasman Grubu'nda en beğendiğim iki takım da bu takımlar. Alemdağspor ilk hafta Paşabahçe'ye kaybederken, Selimiyespor'u ise yenmişti. Bence Selimiye sezonu erken kapamaya karar vermezse bu maçtan şansının da yardımıyla en az bir puan ile ayrılabilir. Paşabahçe ise bir önceki İstiklal maçına bağlı olarak oyuna çok aşırı yüklenip 3 puanı şiddetle arzulayacaktır ama dediğim gibi şans faktörünün belirsizliğini bir kenara bırakırsak bence bu maçın sonucu da beraberlik olacaktır.


Paşabahçe grubu 25 puan ve + 8 averajla kapatır.

Şimdi Nişantaşıspor'a gelelim. Bir ara ciddi şekilde 'dağıldıkları' sezonun son iki haftasında yeniden toparlandılar ve Beşyüzevler'e 3 gol atarak 3 puanı hanelerine yazdırdılar.  Bu çok önemli puanlarla da iddialarını gösterdiler.


Yakaladı mı atan, affetmeyen, grubun en çok gol atan iki takımından biri olan Nişantaşıspor, artık hiçbir iddiası kalmayan ununu eleyip eleğini duvara asmış bir Ataşehirspor'u farklı yenip 3 puan alır diye düşünüyorum. Son hafta oynayacakları Kartal Bulvarspor maçı ise, tahmini gerçekten de son derece güç bir maç olarak karşımıza çıkıyor.  Kartal Bulvarspor bu hafta lider Tunaspor karşısında hem de 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybederek taraftarlarına ciddi bir hayal kırıklığı yaşattı. Ne yapacaklarını kendilerinin de bilmediği bu maçı sanırım Nişantaşıspor alacaktır ve, 

Nişantaşı grubu 28 puan ve + 10'un üstünde bir averajla kapatacaktır.

13. haftada beşinci sırada yeralan Beşyüzevler, 14. haftada moralsiz, yorgun ve artık sadece lig bitsin diye bekleyen Alibeyköyspor'u  yenecek kapasitede olmasına karşın, son beş maçta aldıkları üç mağlubiyet sebebiyle onların da 3 puanı kolayca alabileceklerini söyleyemiyorum. Alibeyköyspor sadece biraz maça asılırsa enazından bir puan alıp, ''Biz BAL'a çıkamasak da çıkanı belirleriz'' diyebilir. Bu maçın sonucunu hesaplarıma beraberlik olarak kaydediyorum. Beşyüzevler ikinci ve son maçta Ataşehir'i geçerek 3 puanı alacak ve,


Beşyüzevler grubu 26 puan ve + 7,8 averajla kapatacaktır.

Vefaspor
, grubun en köklü takımı, bugünün en üst liglerinde oynamış, büyük kulüplere futbolcular vermiş, zamanında İstanbul'un dördüncü büyüğü olarak anılmış, hakkında kitaplar yazılmış bir 'efsane'. Şu anda Alemdağspor henüz daha Vefa ile karşılaşmadığı için takımı sahada görmedim ama sezon başına göre çok iyi bir performans yakaladıklarını istatistikler gösteriyor. O yüzden Selimiye ne kadar iyi bir takım olursa olsun, Vefa'nın amacı belli olduğundan ne yapıp edip 3 puanı alacaktır fikrindeyim. Vefa'nın sonraki maçı ise Alemdağspor ile olacak. Camia olarak bütün bir sezon beklediğimiz, Alemdağspor Kulübü'nün kendi ölçülerinde günümüzde karşılaşabileceği bu efsaneyi yenerek de maçı bizim açımızdan daha güzel bir hale getirmek için, sahada forma bulacak şanslı futbolcuların her birinin ellerinden gelen her şeyi yapacaklarına inancım sonsuzdur. Ben burada gönlümden geçeni puanlamaya yazıyorum.



Vefa grubu 25 puan ve + 5,6 averajla kapatacaktır.

Kartal Bulvarspor
,  son iki haftaya girerken karşısında hedefinden uzaklaşmış bir Yeşilköyspor bulacaktır bulmasına ama Yeşilköyspor ''Çıkmayan candan umut kesilmez'' diyerek geçen hafta Ataşehir Çamolukspor'u yendiği için bu maç bana beraberlik kokuyor. Kartal Bulvar'ın son maçında Nişantaşı karşısında kaybetmesinin muhtemel olduğunu zaten yukarıda belirtmiştim.


Kartal Bulvarspor grubu 20 puan ve sıfır averajla kapatacaktır.

Şimdi sırada şu anda 18 puanda olan ve son iki hafta maçlarını kaybetmiş Gazi Mahallesi var.  Sondan bir önceki hafta alacağı kolay bir Zara Ekinli galibiyeti ile Osmaniye İstiklal karşısına çıkacak Gazi Mahallesi sert oyunu ile rakibini yıldırıp bir puanı ve son iki haftada da dört puanı cebine koyup diğer maçların sonuçlarına bağlı olarak play-out maçı oynayacaktır. 



Gazi Mahallesi grubu 22 puan ve +7,8 averajla kapatacaktır.

Ortaköyspor, 
yapılan kan değişikliği sonucunda bu hafta Gazi Mahallesini geçmeyi başardı ancak sondan bir önceki maçta Tunaspor ile karşılaşacak olmaları büyük dezavantaj.  Tunaspor kaybetmez ancak bir puanın fazlasıyla yeteceğini bildiğinden kendisini de fazla sıkmazsa maç beraberlikle bitebilir. Son maçlarını ise Yeşilköy ile oynayacaklar. Aslında bu maçın sonucu çok önemli olmayabilir ama yine de bir tahmin yapmamız gerekirse, 'ne şiş yansın ne de kebap' iki tarafın futbolcularının da felsefesi olur ve maç da başladığı gibi biter diye düşünüyorum.


Ortaköyspor da grubu, 20 puan ve + 2 averajla bitirir.

Alemdağspor'u, Alemdağspor'umuzu haliyle en sona bıraktık çünkü yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiğimiz ve play-out için çok heveslenirken belki de direkt olarak BAL'a yükseleceğimiz Klasman Grubu'nun son iki maçından en az 4 puan almanın peşindeyiz. 


Grubunu Zara Ekinlispor'un ardından ikinci sırada tamamlayarak Klasman Grubu'na yükselme başarısını gösteren ve son hafta maçını da kazanarak klasını bir kez daha ortaya koyan Gülsuyu karşısında Alemdağspor'un galibiyete daha yakın olmasının en büyük sebebi, 'takım olarak hedefe kilitlenmiş olmaları'. 

Klasman maçlarının en çok gol yiyen takımı Gülsuyu ile en az gol atan takımı Alemdağspor arasında zorlu geçecek bu maçta 3 puanı kolay olmasa da alacak olanın Alemdağspor olmasını diliyoruz.

Ve Alemdağspor - Vefa maçı berabere de bitse kazansak da puanımız 23 ile 25 arasında olacağından ancak gol averajımızın kötü olması dolayısıyla direkt olarak BAL'a kalamayacak fakat buna karşın umudumuzu play-out maçında mutluluğa dönüştürecek bir şekilde Klasman Grubu'nu başarı ile 6. sırada tamamlayacağımızı düşünüyorum.

Olası sıralama, 

Tunaspor 29 puan,
Beşyüzevler 26 puan
Osmaniye 25 puan
Paşabahçe 25 puan
Vefa 25 puan
Alemdağ 25 puan
Gazi Mahallesi 22 puan
Ortaköy 20 puan 
Kartal Bulvarspor 20 puan

şeklinde olacaktır.

Son iki haftanın maçlarında yer alacak hakemler, futbolcular ve teknik direktörlere sağlıklı, başarılı maçlar, tribündeki taraftarlara da centilmence geçecek keyifli oyunlar dilerim.

Sağlıcakla.



 
 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..