Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '10

 
Kategori
Felsefe
 

Boş bilgeler, hep haklıdırlar (!)

Boş bilgeler, hep haklıdırlar (!)
 

Resim; alıntıdır


İnsanın hayatına yön veren, örnek aldığı bilge insanlar vardır. Onların en önemli özellikleri, kendi varlıklarını bilmeleri ve alçak gönüllü olmalarıdır..

Bir de bunun tam zıttı boş bilgeler, bilmişler vardır ki; onlar her şeyi bildiklerini zannedip, hiçbir şey bilmediklerinin farkında olmayan insanlardır.

Lakin, bilsin bilmesin her konuyla ilgili fikir yürütebilirler. Savunduğu konu hakkındaki fikirlerini çürütseniz, konunun uzmanı dahi olsanız ille de benim dediğim doğru diyerek kendilerini savunurlar..

İlimin, bilimin tanımını dahi bilmezken, sürekli bilimsel olmaktan bahsederler..

Boş bilgeler, varlıklarının farkında olmayan insanlardır.

Sürekli kendilerine her şeyi biliyormuş havası verirken, ne kadar gülünç durumda olduklarının farkında bile değildirler.

Boş bilgeler, hep haklıdırlar (!)

Böyle insanların gelişimi, imkansızdır. Çünkü hep aynı pencereden bakarlar.

İnsanın doğrularının olması kaçınılmazdır. Ancak kişi hata yapabileceğini kabullenirse gelişir.

Yoksa hep benim dediğim doğru, seninki yanlış diyerek başkalarını küçümsemekle, ezmeye çalışmakla yol kat etmesi mümkün değil..

Kendini bilge zanneden boş bilgeler düşünme yetisinden yoksun olduğu gibi, kendi görüşünü savunurken de oldukça saygısızdırlar…

Her insan karşıt fikirlere saygı gösterdiği kadar saygıyı hak eder. Buradaki hassas nokta; bir insanın karşısındaki insanın, şahsını incitecek hitapların sınırının nerede başlayıp nerede biteceğini bilmesidir..

Sözün özü;

Kendini bilge zanneden boş bilgelerle (bilmişlerle), hiçbir konuda uzlaşma sağlanmaz. Çünkü fikri sabittirler. Böyle insanlardan mümkün olduğunca uzak durmak, söyledikleri her söze de he he deyip geçmek en akıllıca çözümdür.

Sevgi ve ışıkla kalın..

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..