Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Bu "Şamar", Onlara Yeter de, Artar Bile. Tabi, "Anlayana!"

Bu "Şamar", Onlara Yeter de, Artar Bile. Tabi, "Anlayana!"
 

Atatürk'ün arkasında yobaz kafa yok, aydınlık kafalar var!


 

 

 

 

Vurmadan, dökmeden, kırmadan, Ata’nın yüksek hatırına çizgilerimizi sadece çizgilerimizi belli etmek, sınırlamak için kurtuluşumuzun başlangıç günü olan 19 Mayıs Samsun hareketini, İzmir’deki İzmirliler, iktidarı sessizce protesto ederek  sessizce yüreklere işledi.

Eğer Soma maden faciası olmasaydı, kutlamalar bu kadar sessiz kalmayacaktı. O facia olmasaydı zaten, iktidar, işini, her zamanki gibi bilirdi. Yine bir bahane bulurlardı.  Kimi yurt dışına çıkar, kimi hastanede yatar. Yan yatarlar, çamura batarlar, kuyruğu yine de dik tutaraktan işlerini bilirlerdi. Törene ıskalamak için ne lazım gelirse yaparlardı

Atatürk, özgürlüğe giden o yola sanki hiç çıkmamıştı. Sanki Samsuna pikniğe gitmişti. O sayede, koskoca bir millet, kurtulmuştu. Bunu idrak edemeyen kafalar var hala. O ümmetçi artıklara, bu gün “yobaz” demenin suç olmasını öneren örümcek kafalar da var.

Ve işte bu “bölmeli kafalara” karşı İzmir’liler, şamar gibi bir cevap verdiler:  “Sessiz yürüyüş.” Böylelikle Gözaltı ve hırpalama hayallerinden de oldular.

Yürüyüşe;İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramı bu yıl buruk ve sessiz bir şekilde kutladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Merkezi hükümetin aldığı kararla bayramlar geçiştiriliyor. Biz de buna karşılık hem 23 Nisan’da hem de 19 Mayıs’ta birçok etkinlik düzenliyoruz. Ancak Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı etkinliklerimizi iptal ettik. Sessiz yürüyüşle 19 Mayıs’ı bu yıl bu şekilde anıyoruz” diye konuştu.

Biz de cümlemizi Tuncay Özkanın şu deyişi ile noktalıyoruz: “ Ulusal Kurtuluş Mücadelemize başlayalı 95 yıl geçti. O günkü kadar inançlı genç ve umut doluyuz. Usanmayacağız.                 

Evet !    "Usanmayacağız” Zira, ATA’ya söz verdik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..