Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Haber
 

Bu iddialar ses getirir mi

Bu iddialar ses getirir mi
 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Sosyalist Enternasyonal’deki konuşmasından dolayı, Irak Devlet Başkanı (!) Celal Talabani, Konseyin CHP’yi üyelikten atacağını belirterek şöyle söylemiş: “Bu toplantıda, Sosyal Demokrat bir parti olarak sorunların barışçıl, siyasi ve diyalogla çözüme kavuşturulması gerektiğini savunduk. Avrupalı liderler, bu görüşlerimizi sıcak karşıladı. Fakat Deniz Baykal’ın konuşması çok sertti. Avrupalıların, Baykal’ın konuşmalarını hakkındaki görüşleri olumlu değildi. Sosyalist Enternasyonal’in birçok önemli üyesi, CHP’nin üyelikten atılmasını istedi.”

Ağzından çıkan her lafın “Yalan” olduğunu bildiğimiz aşiret lideri Celal TALABANİ’nin bu sözünün “Doğru” olduğunu düşünüyorum.

Uluslar arası platformda, en azından böyle bir girişimin yapılması hiç de şaşırtıcı olmaz.

Olmaz çünkü “Sosyalist enternasyonal”de olsa, sonuç itibariyle Türkiye karşıtı olan birçok ülkenin “sözde” sosyal demokrat partileri de üye değil mi?

Dahası, sosyalist enternasyonal denilen bu kuruluş, ya Deniz BAYKAL’ın ya da iki aşiret liderinin tavırlarına göre bir karar mutlaka vermeli…

Ya Deniz BAYKAL ve partisini ya da bu iki aşiret liderinin dışlamalı…

Doğru olan bence bu…

xxx

Bir başka haber daha…

Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında, sınır ötesi operasyonlarla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Perinçek, Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Genel Müdürlüğü’nü yaptığı Çalık Holding’in, Kuzey Irak’ta 350 dönümlük arazi üzerinde KYB karargahı ve müzesi inşaatı ihalesini aldığını iddia etti. Perinçek, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu KYB’nin ihaleyi Mart 2007’de Çalık Holding’e verdiğini iddia ederek, ihalede Dubai Şeyhi Makdum’un da aracı olduğunu öne sürdü.

Evet… Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, en genç yaşında “Çalık Holding” gibi bir kurumun başına “Genel Müdür” oldu…

Önce vallahi “Tebrik” etmek gerek. Çalık gibi bir kurumun başına hem de “Genel Müdür” sıfatıyla bu yaşta oturmak her babayiğidin harcı değil.

Aferin bu genç çocuğa…

Ama İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu PERİNÇEK’in yukarıdaki iddiasına ne demeli?

Gerçi bu iddia, Doğu PERİNÇEK tarafından sadece ve sadece “İddia” edilmiş olarak kalacak. Doğrumudur, yanlış mıdır bir türlü anlayamayacağız. Gerçi Doğu PERİNÇEK’in iddiaları hep belgeye dayalı olur ama bakalım bu iddianın da belgesini ortaya koyacak mı?

Hoş koysa n’olacak?

Bugüne kadar olduğu gibi, bu gün de kimse bu iddia üzerinde durmayacak. Ve eğer bu haber doğruysa, K.Irak’a karşı sınır ötesi harekatın neden yapılmadığı belli olacak ama, kanıtı ne yazık ki olmayacak.

03 TEMMUZ 2007

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..