Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Haber
 

'Vatansever provakasyon', bana Sadi Somuncuoğlu'nu hatırlattı

'Vatansever provakasyon', bana Sadi Somuncuoğlu'nu hatırlattı
 

Şehit cenazelerindeki siyasi gösterilerin yanlışlığını anlatacak kelime bulmakta zorlanıyorum. Bu yüzden buna karşı olduğumu birçok yazımda ifade ettim. Hele bunun bir partinin propagandasına dönüştürülmesini şiddetle kınıyorum.

Televizyonda haberleri izleyenlerin açıkça şahit olduğu gibi, bu gösterileri yapanlar, bu sloganları atanlar, bir partinin işaretini açıkça yaparak kendilerini ele veriyorlar. Şimdiye kadar sözü edilen partiden bu konuda aksi bir açıklama da gelmedi.

Bugünkü haberlerde, neredeyse işlemediği suç kalmayan bir derneğin faaliyetlerinden bahsediliyor. Adı da Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği... Yaklaşık 1 yıldır takibe alınan dernek üyelerinin şehit cenazelerini 'coşku içinde kutlanacak eylem zamanları' olarak gördüğü ve provoke ettikleri de belirlenmiş.

Önceleri şehit ailelerini hükümetten soğutup kendi partilerine kaydırmak ve oylarını artırmak niyetinde olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin, yaptığı bu çirkin eylemin giderek aleyhine dönmesi dolayısıyla, cenazelerde yapılan gösterilerin "birilerinin üstüne atılması" gibi bir hazırlık içinde olduğu izlenimi edindim.

Bu olayların kendi partileri için bir provakasyon olduğunu ileri sürebilirler mi? Evet. Buna insanların aklı yatar mı? Evet... Niye göz göre göre göstericiler partilerinin işaretini yapıp kendilerini riske atsınlar değil mi? Gerçekten mantıklı düşününce insana makul gibi geliyor.

Ancak Milliyetçi Hareket Partisi'nin bugüne kadarki yaptıklarını düşününce, makul ve mantıklı hareketleri onlardan beklemek biraz zor gibi...

Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP mecliste ve koalisyon ortağı olarak iktidardaydı hatırlarsınız.

Aday belirleme sürecinde çok tabii olarak MHP'nin çok eski mensuplarından Aksaray milletvekili ve Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, cumhurbaşkanlığına aday olmak istedi. Ancak partililer, sevgi, saygı, töre, gelenek, milliyetçilik, muhafazakarlık, dindarlık, insanlık, demokrasi gibi hiçbir değerle bağdaşmayan bir tavır sergilediler ve Sadi Somuncuoğlu'nu herkesin gözü önünde dövdüler, sonra da bakanlıktan azlettiler.

Eğer şehit cenazelerindeki gösteriler onların bilgisi dışında olsa, en azında tasvip etmeseler, oradaki grubun havaya kalkan ve kendi partilerinin işaretini yapan ellerini oracıkta kırarlardı sanıyorum.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..